STATSMINISTER?: Nationen skriver fredag at Trygve Slagsvold Vedum takker ja til å bli partiets statsminister kandidat.
STATSMINISTER?: Nationen skriver fredag at Trygve Slagsvold Vedum takker ja til å bli partiets statsminister kandidat.

Nationen: Vedum takker ja til å bli statsministerkandidat

Det erfarer Nationen etter samtaler med helt sentrale kilder i Senterpartiet.

Senterpartiets leder har nektet å svare på om han er statsministerkandidat eller ikke, men denne helgen kan endre seg.

Nationen skriver nå at Trygve Slagsvold Vedum takker ja til å bli Senterpartiets statsministerkandidat.

Avisen bygger saken på anonyme kilder sentralt i partiet.

TV 2 har ikke fått bekreftet at Nationens opplysninger stemmer.

– Det er sånne spekulasjoner hele tiden. Du får ikke noe annet svar av meg enn det jeg hele tiden har sagt, sier Vedum til TV 2 etter saken ble publisert.

Press på ledelsen

Senterungdommens leder sa fra landsmøtets talerstole fredag at ungdomspartiet ønsker Vedum som statsministerkandidat.

– Vi mener det er rett å si hva ungdommen mener tydelig til partiet, sier leder for senterungdommen Torleik Svelle til TV 2.

– Vi vil jo da legge press nå på at ledelsen går ut med dette, siden vi mener at Trygve vil bli en god statsminister for hele landet, legger han til.

Presset kommer fra flere hold. Flere fylkesledere har denne uken ivret etter at Vedum skal bryte tausheten, og lanseres som statsministerkandidat.

I dag bruker flere delegater taletiden sin på å uttrykke sin begeistring for Vedum som statsministerkandidat. Blant dem stortingspolitiker Sandra Borch som mente dagens landsmøtetale var en statsminister verdig.

– Folkelig statsminister

Også senterpartistene fra Trøndelag er flere utålmodig. Flere vil at partiet skal holde seg med sin egen statsministerkandidat og utfordre Aps Jonas Gahr Støre på toppjobben til høsten, skriver Adressa.

– Vedum viser at han ville vært en folkelig og jordnær statsminister som Norge ville hatt godt av, sier fylkesleder Per Olav Tyldum i Trøndelag til TV 2.

Etter det TV 2 forstår kommer det ingen avklaring på saken i dag. Dersom landsmøtet skal fatte et vedtak hvor de erklærer Vedum som Senterpartiets statsministerkandidat skjer det først i morgen.

På nåværende tidspunkt er det bare Vedum selv og parlamentarisk leder Marit Arnstad som kan fremme forslag til landsmøtet.

Saken oppdateres

Relatert