BRANNHELIKOPTER: Brannhelikopter i aksjon på Sotra i Øygarden kommune hvor brannen har spredd seg. Et helt boligfelt er evakuert.
Foto: Marit Hommedal / NTB
BRANNHELIKOPTER: Brannhelikopter i aksjon på Sotra i Øygarden kommune hvor brannen har spredd seg. Et helt boligfelt er evakuert. Foto: Marit Hommedal / NTB

Erna Solberg: – Grusomt å se bilder av flammene

Skogbrannen på Sotra følges tett av statsminister Erna Solberg (H) og beredskapsminister Monica Mæland. Solberg kaller bildene grusomme.

– Grusomt å se bilder av flammene som nå har spredt seg også til bebyggelsen og manges hjem på Sotra. Flere hundre er evakuert. Både bakkemannskap og helikoptre fra skogbrannberedskapen jobber på spreng for å få kontroll med brannen. Vi følger utviklingen tett, skriver Solberg på Facebook.

Også Justis- og beredskapsdepartementet følger situasjonen på Sotra tett, og justisminister Monica Mæland (H) holdes løpende orientert, opplyser departementet i en Twitter-melding torsdag kveld.

Brannvesenet betegner situasjonen som mer kritisk enn tidligere i kveld, særlig i området Kårtveitpollen på Ågotnes, et tettsted i Øygarden kommune nord på øya Sotra utenfor Bergen.

Skogbrannen som startet i 12-tiden torsdag, har spredd seg til bebyggelse. Flere områder er evakuert, og det planlegges for ytterligere evakuering.

(©NTB)