KOLLISJON: En person betegnes som alvorlig skadd etter at en bilferge kolliderte i en lastebåt som lå til kai i Mosjøen torsdag ettermiddag.
KOLLISJON: En person betegnes som alvorlig skadd etter at en bilferge kolliderte i en lastebåt som lå til kai i Mosjøen torsdag ettermiddag. Foto: Per Vikan, Helgelendingen

Bilferge krasjet med lastebåt: — Person alvorlig skadd

Tre personer er fraktet til sykehus etter ulykken.

Tre personer er skadd, én av dem alvorlig, etter at en bilferge kolliderte med en lastebåt som lå til kai i Mosjøen torsdag ettermiddag.

— Det var totalt sju passasjerer på bilfergen, og en av disse er alvorlig skadd. Vedkommende er fraktet til sykehus i luftambulanse. De to andre er kjørt til sykehus i ambulanse med ukjent skadeomfang. Det er en alvorlig ulykke, forteller operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Lars Halvorsen, til TV 2.

FRAKTET TIL SYKEHUS: Tre personer er fraktet til sykehus, en av dem i luftambulanse.
FRAKTET TIL SYKEHUS: Tre personer er fraktet til sykehus, en av dem i luftambulanse. Foto: Rune Lund

Bilfergen var på vei inn i havnen for å legge til kai da den kolliderte i lastebåten som lå fortøyd. Om bord på lastebåten befant det seg et mannskap, men ingen av disse skal ha blitt skadd i sammenstøtet.

Fergen er skadd i baugporten, mens den andre båten har hull i skroget over vannkanten.

Otto Andersen (65) satt i en bobil helt fremst i ferga da den kolliderte med lasteskipet.

– Det var en full smell skal jeg si deg. Vi gikk i full fart rett i ræva på den store båten. Jeg tok spenntak med føttene, og klarte med det å unngå å sprette fram i kupeen, sier Andersen til lokalavisen Helgelendingen.

SKADE: Begge fartøyene fikk skader i sammenstøtet.
SKADE: Begge fartøyene fikk skader i sammenstøtet. Foto: Per Vikan, Helgelendingen

Politiet gjør nå undersøkelser på stedet. Bilfergen har lagt til kai, og det er ikke fare for ytterligere skader, skriver politiet på Twitter.

— Det er iverksatt etterforskning på stedet, og det gjøres avhør av mannskap. I tillegg er Statens havarikommisjon for transport orientert og iverksetter sine undersøkelser. Det blir også gjort krimtekniske undersøkelser av fartøyene, sier Halvorsen.