MØTER PRESSEN: Byrådsleder Raymond Johansen kaller inn til pressekonferanse.
MØTER PRESSEN: Byrådsleder Raymond Johansen kaller inn til pressekonferanse. Foto: Thomas Evensen / TV 2

Kaller inn til pressekonferanse fredag ettermiddag

Oslo kommune holder pressekonferanse om koronasituasjonen klokken 13.30 fredag.

Det er knyttet stor spenning til hva byrådsleder Raymond Johansen skal meddele av lettelser når han fredag skal fortelle om planen for videre gjenåpning av Oslo.

Da TV 2 snakket med byrådslederen tirsdag sa han at det «absolutt er håp om gode nyheter», også når det kommer til skjenking. Johansen har også varslet at det først og fremst er barn og unge som skal prioriteres først.

– Det er absolutt håp om gode nyheter. Tiltakene skal være forholdsmessig. Går smittetallene ned og antall innleggelser ned, er det viktig å kunne gjenåpne, sa byrådslederen.

Fortsetter på trinn to

Oslos gjenåpningsplan består av fem trinn og er nå på trinn to. Ett tiltak i trinn to er allerede åpnet, og det er det som gjelder åpning av butikker, kjøpesentre og varehus. Byrådet har sagt at de skal se videre på de andre tiltakene på trinnet i løpet av denne uken.

I tillegg til Johansen skal byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen, og byråd for kultur, idrett og frivillighet Omar Samy Gamal orientere om koronasituasjonen.

79 nye smittede

Det siste døgnet er det registrert 79 nye koronasmittede i Oslo. Det er 14 over snittet de sju foregående dagene.

79 tilfeller er fem flere enn på tirsdag, men to færre enn samme dag forrige uke. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 80 smittede per dag.

Smittetallene er høyest i bydelen Søndre Nordstrand. Der ligger smittetrykket på 322 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Det ble registrert ti nye smittede i bydelen siste døgn.

Deretter følger bydelene Stovner (240) og Grünerløkka (224).

Bydelen Vestre Aker har for tiden de laveste smittetallene. Der er smittetrykket på 91 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene, med fem nye registrerte smittede i bydelen siste døgn.

Oslos gjenåpningsplan: Trinn 2

 • Åpne butikker, kjøpesentre, varehus og lignende. (Vedtatt av byrådet 05.05.2021)
 • Åpne kafeer og restauranter.
 • Skjenking til kl. 22.00
 • Åpne treningssentre og lignende.
 • Vurdere breddeidrett for voksne (sammenheng med treningssentre og nasjonal gjenåpning).
 • Åpne idrettshaller og andre innendørs idrettsanlegg, og tillate inntil 20 personer på innendørs trening og fritidsaktiviteter for barn og unge til og med vgs-alder.
 • Åpne museer, kino, teater, konsertsteder og tilsvarende kultur- og underholdningssteder, og gallerier og annen utsalg av kunst.
 • Åpne for arrangementer innendørs for inntil 20 personer når det er faste, tilviste plasser. Dette gjelder ikke private sammenkomster på offentlig sted innendørs. Dette inkluderer åpning for gudstjenester, bønnesamlinger, vielser, dåp og lignende ritualer.
 • Øke antallet for arrangementer utendørs.
 • Tillate forestillinger og lignende i skoletiden for barn og unge på kulturinstitusjoner
 • Åpne fritidsklubber for inntil 20 personer om gangen.

Kilde: Oslo kommune

Relatert