SAKSØKER NRK: Line Andersen på vei til retten der hun har stevnet NRK for usaklig oppsigelse.
SAKSØKER NRK: Line Andersen på vei til retten der hun har stevnet NRK for usaklig oppsigelse. Foto: Terje Pedersen

Rettsakens tredje dag: En rekke vitner skal avgi forklaring

Det er klart for nest siste dag i rettsforhandlingene mellom Line Andersen og NRK. I dag skal blant annet flere av vitnene som Andersen har kalt inn, forklare seg.

De siste to dagene har man kunne følge konflikten mellom Line Andersen og hennes arbeidsgiver NRK tett.

Det har vært hyppig rapportert i landets medier fra det som blir sagt i Oslo tingrett, og lite tyder på at dagen i dag blir et unntak.

Intet mindre enn tolv vitner er listet opp i rettens kjøreplan, og da er ikke de to vitnene det ikke ble tid til dagen i forveien, tatt med.

Så alt tyder på at dette vil bli nok en dag med nye, detaljerte beskrivelser som skal legges til grunn når retten tar stilling til skyldspørsmålet;

Har NRK foretatt en omplassering av Line Andersen, og er den en ugyldig endringsoppsigelse? Kan hun i tillegg kreve erstatning?

Mange vitner skal i ilden

Dagen begynner med at flere av vitnene ført av Andersen skal forklare seg, deriblant to medarbeidere som skal fortelle hvordan det har vært å jobbe med Andersen.

Senere står redaksjonssjef Thorbjørn Sarre Jensen for tur. Også han har vært involvert i den mye omtalte sjakk-konflikten, og vil blant annet forklare seg om denne.

Tidligere redaksjonssjef Janne Fredriksen, som har hatt personalansvar for Andersen i en årrekke, skal så i vitneboksen.

VITNER I DAG: OLE ROLFSRUD
VITNER I DAG: OLE ROLFSRUD Foto: Julia Marie Naglestad

Det skal også kollega og NRK-profil Ole Rolfsrud – han svært sentral i det betente sjakkmøtet som har vært oppe til diskusjon flere ganger de siste to dagene.

Også Christian Nitscke Smith, som var en del av sjakkredaksjonen da Andersen ble tatt av lufta, skal vitne i dag. Hanvil forklare seg om hvordan han har opplevd å jobbe med henne.

Organisasjonspsykolog Astri Lindholm listes opp som dagens siste vitne, og skal forklare seg om konflikthåndteringsprosessen som hun var en sentral del av.

Trolig vil også hovedverneombudet innta vitneboksen, og avgi forklaring rundt den anonyme undersøkelsen som ble gjort blant Andersens kolleger. Han skulle egentlig forklare seg i retten dag to.

Fredag avsluttes den fire dager lange rettssaken med ytterligere to vitner, samt saksøkers og saksøktes prosedyrer.

I en tidligere versjon av denne saken sto det at også NRK-kollega Susann Michaelsen skulle vitne i dag. Retten orienterte innledningsvis at hun er strøket fra vitnelisten. Det er også Andreas Stabrun Smith og Reidar Stjernen.

Relatert