ENDRING: Regnbueflagget har allerede vaiet foran offentlige bygninger der det har foregått Pride-arrangementer. Her er Pride-flagget heist opp utenfor kommunehuset i Moss.
ENDRING: Regnbueflagget har allerede vaiet foran offentlige bygninger der det har foregått Pride-arrangementer. Her er Pride-flagget heist opp utenfor kommunehuset i Moss. Foto: Lise Åserud

Mot endring i flaggloven: Blir lov å heise Pride-flagg

Det går mot en endring av flaggloven slik at man får lov til å heise Pride-flagget mens det foregår lokale arrangementer, melder avisen Norge IDAG.

Kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget avla sin innstilling tirsdag, og det går mot et vedtak for å gjøre det lovlig å heise Pride-flagget på alle kommunale flaggstenger, melder Norge IDAG.

Hittil har man kun hatt lov til å heise det norske og det samiske flagget, i tillegg til kommune- og fylkesflagg, på offentlige flaggstenger. Lovendringen innebærer at det skal åpnes for bruk av også andre flagg i «arrangement, markering eller merkedag av allmenn interesse». Dette gjelder også FN-flagget.

Det var «massiv motstand» i den skriftlige høringsrunden, ifølge avisa, men forslaget gikk gjennom. Bare Frp stemte imot. KrF har også vært kritiske, men stemte for.

Forslaget ble lagt fram av statsråd Nikolai Astrup (H) i fjor sommer. Saken blir behandlet 25. mai.

Relatert