HVOR ER BEINA?: Den lille jenta sitter tilsynelatende bom fast mellom asfalt og brosteiner, men det er bare en optisk illusjon.
HVOR ER BEINA?: Den lille jenta sitter tilsynelatende bom fast mellom asfalt og brosteiner, men det er bare en optisk illusjon. Foto: MK23ever/Reddit

«Jenta i asfalten» får nettet til å koke – ser du hvorfor?

Reddit-bilde skaper full forvirring.

Mang en optisk illusjon har gått viralt og har fått folk til å gruble, som #TheDress som ingen ble enige om var blå og sort, eller hvit og gullfarget.

Nylig dukket det opp et bilde av ei jente på nettforumet Reddit som igjen skaper forvirring, skriver New York Post.

På bildet ser man ei jente som tilsynelatende er halvveis begravd i brostein og asfalt.

«Datteren min, hvor er resten av henne?», lyder teksten til brukeren som lastet opp bildet, MK23ever.

PERSPEKTIV: Bildet viser det som ser ut som en brosteinsbelagt sti mellom en gressplen og busker.
PERSPEKTIV: Bildet viser det som ser ut som en brosteinsbelagt sti mellom en gressplen og busker. Foto: MK23ever/Reddit

Etter at bildet ble lastet opp, har over tusen personer kommentert bildet og forsøkt å finne svar på hva som egentlig skjer på bildet.

Satte fyr på Twitter

Etter at den nederlandske professoren Tim Kietzmann ved Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour delte bildet på Twitter, har det gått viralt og blitt 'likt' av over 8000 brukere.

Jenta på bildet blir nå kalt «fortausjenta».

– Husk å gå innom og mat fortausjenta på vei hjem i dag. Hvis ikke slutter hun ikke å hyle, spøker en kvinne på Facebook.

Etter å ha nistirret på bildet, er det mange som til slutt ser at gresset i forgrunnen på bildet er høyere enn bakgrunnen.

Jenta sitter heldigvis ikke bom fast mellom brostein og asfalt, men står ved siden av en murvegg med en kant som har samme farge som brosteinen bak henne.

Må tegne og forklare

Den optiske illusjonen blir forsterket av at jenta har lagt albuen på murkanten, slik at det ser ut som om kanten og brosteinen går i ett.

Mange har også nistirret på bildet uten å skjønne hva som skjer på det, og derfor har brukere på både Twitter og Reddit tatt i bruk Photoshop for å tegne og forklare.

HØYDEFORSKJELL: En Reddit-bruker har brukt piler og blåfarge for å markere høydeforsjellen.
HØYDEFORSKJELL: En Reddit-bruker har brukt piler og blåfarge for å markere høydeforsjellen. Foto: MK23ever/Reddit

Relatert