Minst 42 drept i nye angrep - ti av de døde er barn

Dødstallene fortsetter å stige i det som omtales som det dødeligste angrepet så langt.

Israelske raketter har søndag angrepet tre bygninger på Gazastripen, hvor minst 42 personer er bekreftet døde så langt. Blant disse er ti barn.

Nyhetsbyrået AP skriver at en redningsarbeider ble observert mens han ropte inn i ruinene.

«Kan dere høre meg?»

Minutter senere klarte nødetatene å dra en overlevende ut.

Ifølge nyhetsbyrået AP er dette det dødeligste enkeltangrepet siden kampene mellom Israel og Hamas begynte for en uke siden.

REDDES UT: En person blir reddet ut fra ruinene etter angrepet.
REDDES UT: En person blir reddet ut fra ruinene etter angrepet. Foto: Khalil Hamra

Fem hus har også blitt ødelagt på Gazastripen etter kamphandlinger i løpet av natten, ifølge øyevitner nyhetsbyrået DPA har snakket med.

Flere barn drept

Det er frykt for at flere har dødd eller er fanget i ruinene av bygningene som har rast sammen.

Blant de drepte skal en være en doktor som jobbet på det største sykehuset på Gazastripen, ifølge helsemyndighetene.

Den siste ukens kamper har krevd minst 188 palestinske liv i Gaza, inkludert 55 barn. Åtte israelere har blitt drept, inkludert en fem år gammel gutt og en soldat.

EUs utenriksministre skal tirsdag neste uke avholde et hastemøte om situasjonen i Israel og på Gazastripen, opplyser EUs utenrikssjef Josep Borrell.

– Vi skal koordinere og diskutere hvordan EU på best mulig vis kan bidra til å stanse volden, skriver Borrell på Twitter søndag.

Angrep Hamas-leders hus

Tidligere søndag opplyste Israels forsvar (IDF) at Gazastripens øverste Hamas-leder Yehiyeh Sinwars bolig er blitt angrepet.

Det foreligger få opplysninger om angrepet, men brigadesjef Hidai Zilberman sa til den israelske hærens radiokanal søndag morgen at Sinwar trolig er i skjul et annet sted.

Boligen som ble angrepet, ligger i byen Khan Younis sør på Gazastripen.

Hamas og den Islamske Jihad-militante gruppen mener at 20 krigere har blitt drept siden kampene brøt ut mandag. Israel på sin side hevder at det reelle tallet er langt høyere.

3000 raketter

Rundt 3.000 raketter har denne uken blitt avfyrt fra Hamas-kontrollerte Gazastripen mot Israel, ifølge det israelske forsvaret (IDF).

– Hamas har gjennomført veldig intense angrep med tanke på bruk av ild, sier talsperson Ori Gordin i det israelske forsvaret på en pressekonferanse.

Lørdag ettermiddag bombet israelske styrker et høyhus i Gaza by som blant annet huser internasjonale medier som Al Jazeera og AP. Representanter fra militæret ringte til eieren av bygget én time før angrepet og advarte.

Bygget kollapset kort tid etter raketten traff, men alle i bygningen var da evakuert.

(©NTB/ TV 2)

Relatert