Ung mann bevisstløs etter spark i hodet

Flere steder i landet har det vært slagsmål knyttet til russefester.

Natt til lørdag har politiet flere steder i landet måttet stoppe russefester hvor det har vært slåssing.

Politiet i Oslo rykket ut til Alnabru etter melding om at en russ skal ha blitt slått ned. I går kveld ble en jente slått etter bråk mellom russ i Vestby. Politiet skriver på Twitter at det har blitt brukt pepperspray mellom russen.

Bevisstløs etter hodespark

Ved Sotra Arena i Øygarden utenfor Bergen ble en ung mann ble sparket i hodet. Han var bevisstløs etter sparket.

Politiet opplyser til NTB at de har kontroll på en annen ung mann, som er mistenkt i saken. Det var mange personer samlet på stedet, og politiet jobbet med å roe ned situasjonen.

– Det er mye unge folk på stedet. Vi sjekker hva som har skjedd. Det var mange russ samlet, og nå er det flere som har kommet til, sier operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt.

Politiet fikk melding om saken like etter klokken 1.

– Mannen som ble sparket var bevisstløs, men er nå oppegående og blir tatt hånd om av ambulanse. Vi er på stedet med en del patruljer og blir værende litt til, sier Algrøy i 1.30-tiden.

Klokken 02.00 rykket politiet i Bergen også ut til et slagsmål ved en fest i Hordnesskogen. Der hadde også en person blitt sparket i hodet.

En halv time senere måtte politiet rykke ut til Kronstad, der det hadde vært et slagsmål mellom flere personer. En person lå skadd i gata, men var ved bevissthet, opplyser politiet.

Rundt 100 samlet i Nordland

Politiet i Nordland måtte bryte opp en russefest i Mo i Rana, etter at flere ungdommer kom til stedet. Til sammen var rundt 100 samlet, ifølge politiet.

Festen foregikk i et uteområde utenfor sentrum av Mo i Rana, som russen har fått tildelt for russecamp.

– Det er ikke russen som er problemet, men at det tiltrekker seg mange ungdommer, som kommer for å bli med. Det er lite ønskelig, spesielt når det er mindreårige, sier operasjonsleder Lars Halvorsen i Nordland politidistrikt til NTB.

– Det har vært en del ordensforstyrrelser, og det var rundt 100 stykker der. Det er åpenbart for mange samlet på ett sted, og ikke ønskelig med tanke på smittevern, sier han.

Festen tok etter hvert slutt etter at politiet hadde kommet til stedet.

(©NTB / TV 2)