Erna Solberg: – På tide med shopping!

Statsministeren oppfordrer til å bruke penger i lokale butikker når Norge gjenåpner.

Statsminister Erna Solberg har lengtet etter dette: Å kunne gå på shopping i det lokale kjøpesenteret. Og etter hvert som Norge gjenåpnes, håper hun alle følger eksempelet hennes.

På en skala fra én til ti innrømmer statsministeren at hun ligger på syv i interesse for shopping. Og da kjøpesentrene i Oslo åpnet, var det en ting hun bare måtte ha, som ikke kan kjøpes på nett.

– Sko må man kjøpe i butikk. Sko må prøves, og man må prøve flere forskjellige, sier hun.

Foretrekker flate sko

Turen gikk til Storo kjøpesenter i Oslo, og statsministeren stilte som vanlig tøffe krav: Skoene skulle være flate og blå.

– Jeg har mange sko med høye hæler. Men de kan man bare bruke når man sitter. Jeg pleier å sparke dem av meg etterpå. Nå, under korona-epidemien, har det vært lite kjoler, mye bukser, og mest flate sko. Jeg trenger noen nytt, konstaterte statsministeren etter ankomst hos Eurosko på Storo.

Norges mektigste kvinne innrømmer at hun ikke er særlig komfortabel på høye hæler.

– Jeg blir imponert når jeg ser noen av mine kolleger gå rundt på høye sko. Selv føler jeg som jeg går på stylter, sier hun.

Må få fart på norsk økonomi

Men Solberg hadde flere mål med shoppingturen enn å få nytt fottøy i selskap med TV 2.

I sin landsmøtetale på fredag vil ett av statsministerens hovedbudskap være å mobilisere folk flest for å få fart på norsk økonomi så snart som mulig etter pandemien.

– Varehandelen er en av de sektorene som har vært hardt rammet i denne tiden. Vi som har råd, bør dra til den lokale butikken eller kjøpesenteret så snart som mulig, og hjelpe de mange butikkene som nå har vært nedstengt – kanskje så lenge som fire måneder, sier Solberg.

SHOP TIL YOU DROP: Statsministeren har lengtet etter at butikkene skal åpne. Her er det skoshopping som står på agendaen.
SHOP TIL YOU DROP: Statsministeren har lengtet etter at butikkene skal åpne. Her er det skoshopping som står på agendaen. Foto: Chrisrémy Berrefjord

Statsministerens handlerunde endte selvfølgelig som den måtte. Hun gikk ut av butikken med ett par lave, behagelige og mørkeblå fritidssko med myk såle.

Og ett par blanke mørkeblå som kan passe til litt mer formelt antrekk.

– Det må menn skjønne: Vi damer kjøper aldri ett par nye sko. Vi kjøper to par, konstaterer Solberg.

Relatert