KNUST: Lady Gaga sa hun følte seg «syk i hjertet» etter den brutale hundekidnapping i februar.
KNUST: Lady Gaga sa hun følte seg «syk i hjertet» etter den brutale hundekidnapping i februar. Foto: Saul Loeb / AP / NTB

Levere Lady Gagas hunder tilbake - er pågrepet

Lady Gaga utlovde milliondusør til den som leverte de kidnappede hundene hennes tilbake. Fem personer er pågrepet, også kvinnen som leverte hundene tilbake.

Lady Gagas to franske bulldoger Gustav og Koji ble kidnappet da superstjernens hundepasser ble overfalt og skutt i Los Angeles i februar.

To dager senere kom hundene til rette.

Nå opplyser politiet i Los Angeles at fem personer er pågrepet og siktet i saken. Også kvinnen som leverte hundene tilbake, er pågrepet, skriver nyhetsbyrået AP.

Lady Gaga sa at hun følte seg «syk i hjertet» etter at hundene forsvant. Hun utlovde samtidig en dusør på 500.000 dollar, drøyt 4,3 millioner kroner for å få hundene tilbake i god behold.

Kvinnen som leverte hundene, sa til politiet at hun ikke var involvert i kidnappingen. Det er imidlertid uklart om hun har fått dusøren som ble utlovet, skriver AP.

«Møte med døden»

Politiet tror ikke at kidnapperne visste at hundene tilhørte popstjernen, opplyser de i en pressemelding. De mener å tro at motivet for handlingen er at man kan tjene tusenvis av dollar på å selge franske bulldoger.

Lady Gagas hundepasser Ryan Fischer har kalt hendelsen «et nært møte med døden» i sosiale medier.

Han gikk tur med de tre hundene til superstjernen, Asia, Koji and Gustav, i Hollywood da han ble angrepet.

Et overvåkningskamera fra en bolig like ved der hendelsen skjedde, viser en hvit bil som stopper og to menn hopper ut. Et skudd ble deretter avfyrt før de tar med seg to av de tre hundene.

I videoen roper Fischer etter hjelp og roper at han blør fra brystet.

Hundepasseren ble innlagt på sykehus og overlevde skuddskadene.

HOLLYWOOD: Medier rapporterer fra stedet hvor Lady Gagas hundepasser ble skutt i februar.
HOLLYWOOD: Medier rapporterer fra stedet hvor Lady Gagas hundepasser ble skutt i februar. Foto: Chris Pizzello / AP / NTB

Siktet for drapsforsøk

Tre menn mellom 18 og 27 år er pågrepet og siktet for drapsforsøk og ran. I tillegg er faren til en av disse tre og hans kjæreste, kvinnen som leverte inn hundene, pågrepet for medvirkning til drapsforsøk.

De fire mennene er alle gjengmedlemmer, ifølge politiet i Los Angeles.

Verken Fischer eller Lady Gaga har kommentert pågripelsene, ifølge AP, CNn og ABC News.

Relatert