IKKE AKKURAT LYKKEMYNT: Flyselskapet Guangxi Beibu Gulf Airlines viser frem myntene som satte flyet på bakken.
IKKE AKKURAT LYKKEMYNT: Flyselskapet Guangxi Beibu Gulf Airlines viser frem myntene som satte flyet på bakken. Foto: Guangxi Beibu Gulf Airlines

Kastet ut 149 flypassasjerer etter dette funnet: – Hva tenker folk med?

– Et fly er ikke en ønskebrønn, advarer flyselskap.

Nylig slengte en kinesisk mann seks lykkemynter inn i en flymotor for å få hell og lykke under flyreisen fra Weifang til Haikou.

Reisen endte ikke akkurat lykkelig, ettersom flyet ble satt på bakken og de 149 passasjerene fikk beskjed om at avgangen var kansellert.

Mannen ble arrestert på stedet, og kan forvente seg både anmeldelse og en klekkelig bot.

Ville ha en «velsignet» flytur

Flyselskapet, Guangxi Beibu Gulf Airlines, melder at det var bakkemannskapet som 16. april oppdaget myntene under en inspeksjon før avgang.

Det er i et innlegg på Kinas svar på Twitter, Weibo, at flyselskapet forteller om hendelsen.

Innlegget spres nå hyppig, og det er svært mange som spør seg om hva flypassasjerer tenker på når de kaster fremmedlegemer inn i en flymotor.

Fremmedlegemer i motoren kan nemlig føre til stor skade, og dette var årsaken til at samtlige passasjerer måtte forlate flyet.

En mann med etternavn Wang innrømmet at det var han som hadde kastet myntene inn i motoren før han gikk om bord.

– Etter å ha blitt avhørt av mannskapet om bord, innrømmet den mannlige passasjeren med setenummer 36J, Wang, at han hadde kastet seks mynter innpakket i rødt papir mot flyet for å «be om velsignelse» da han gikk om bord på flyet, skriver de.

Kineseren ble pågrepet, mens de nærmere 150 andre passasjerene fikk beskjed om at flyet ikke kunne ta av før dagen etter.

– Av sikkerhetshensyn bestemte Beibu Gulf Airlines seg for å avbryte GX8814-flyvningen den dagen. Etter en omfattende inspeksjon av flymotorene, tok flyet av neste dag. Reiseplanen til 148 passasjerer ble berørt, skriver de.

Og:

– Et fly er ikke en ønskebrønnn.

Måtte punge ut

Dette er ikke første gang noen har kastet mynter inn i flymotorer.

I februar 2019 ble Lu Chao (28) tvunget til å betale 17200 dollar i bot etter at han slengte mynter inn i en flymotor i et forsøk på å skaffe seg hell og lykke.

I juni 2017 sørget en 80 år gammel kvinne for at flyet fra Shanghai ble fem timer forsinket da hun gjorde nettopp dette.

Senere samme år ble et Lucky Air-fly utsatt for samme behandling av en 76 år gammel kvinne.

IKKE SÅ LUCKY: En 76 år gammel kvinne sørget i 2017 for at en Lucky Airlines-tur ble forsinket fordi hun pepret flymotoren med lykkemynter.
IKKE SÅ LUCKY: En 76 år gammel kvinne sørget i 2017 for at en Lucky Airlines-tur ble forsinket fordi hun pepret flymotoren med lykkemynter. Foto: Regis Duvignau

Risikerer livet

På Weibo gjør Guangxi Beibu Gulf Airlines det klart og tydelig at det er livsfarlig å slenge noe som helst inn i flymotorer.

– Du må overholde sivile luftfartsregler når du reiser med fly, skriver de.

De gjør det klinkende klart at det ikke er passasjerenes oppgave å «velsigne» reisen på denne måten.

– Flysikkerheten må bli overlatt til oss, avslutter de.

Relatert