SINNE: Flere demonstranter samlet seg utenfor delstatsbygningen i Columbus for å uttrykke sin sinne over dødsfallet.
SINNE: Flere demonstranter samlet seg utenfor delstatsbygningen i Columbus for å uttrykke sin sinne over dødsfallet. Foto: Jay Laprete/AP Photo

16-åring skutt av politiet minutter før dommen falt: – Det tar aldri slutt

Samtidig som store deler av USA feirer utfallet i George Floyd-saken, sørger Columbus over dødsfallet til en 16 år gammel jente.

Detaljene rundt dødsfallet er foreløpig ikke kjent, men startet med at politiet ble kontaktet om en knivstikking tirsdag ettermiddag. En 16 år gammel jente skal ha angrepet personer med kniv, og politiet skjøt jenta da de kom frem til stedet.

Ingen andre ble skadd under hendelsen, og jenta døde på sykehus kort tid senere skriver Washington Post.

– En ung kvinne mistet på tragisk vis livet, sier Andrew Ginther, ordfører i byen Columbus tirsdag kveld.

Flere demonstranter samlet seg utenfor politistasjonen, og Ginther lover at myndighetene vil gjennomgå politibetjentenes kroppskamera for å få klarhet i hva som skjedde.

Demonstranter samlet seg i nabolaget hvor 16-åringen ble skutt.
Demonstranter samlet seg i nabolaget hvor 16-åringen ble skutt. Foto: Jay Laprete/AP Photo

– Ironisk

Nabo Ira Graham hadde nettopp kommet hjem fra jobb da han hørte skudd utenfor, og stormet ut i gaten. Der så han tenåringen ligge på bakken, hardt skadd. Graham sier det var utrolig å oppleve noe slikt så tett på avgjørelsen i Floyd-saken.

– Det er bare så ironisk. Disse greiene tar aldri slutt, sier han.

Ordføreren i byen sier myndighetene vil dele opplysninger om saken «så snart som mulig», og oppfordrer innbyggerne til å «forholde seg rolige».

Den drepte 16-åringens mor, Paula Bryant, sier til den lokale TV-stasjonen 10TV at datteren var en «kjærlig, rolig liten jente». Jentas tante forteller Columbus Dispatch at niesen hadde havnet i en krangel med en annen person i fosterhjemmet der hun bodde, men at hun hadde kastet kniven før en politibetjent skjøt henne flere ganger.

Politiet i Columbus nekter å kommentere saken tirsdag kveld.

Kraftige reaksjoner

Dødsfallet vakte særlig sterke reaksjoner ettersom en rekke politikere, inkludert president Joe Biden, tok til orde for omfattende politireform og kamp mot systematisk rasisme i etterkant av kjennelsen i Floyd-saken.

– Da vi så utfallet i Minneapolis snakket mange om lettelse, men sannheten er at for så mange av oss finnes det ingen lettelse, sa Shannon Hardin, president i bystyret i Colubums, etter skytingen.

– Dette er ikke greit og det kan ikke fortsette, la han til.

Advokat Ben Crump, som representerer Floyd-familien, uttrykte sorg over dødsfallet.
Advokat Ben Crump, som representerer Floyd-familien, uttrykte sorg over dødsfallet. Foto: John Minchillo/AP Photo

Også Ben Crump, Floyd-familiens advokat, reagerte kraftig på hendelsen.

– Mens vi trakk et felles lettelsens sukk, kjente folk i Columbus smerten av nok et politidrap, skriver advokaten på Twitter.

– Enda en hashtag, sier han om dødsfallet.

Relatert