VITNE: 18 år gamle Darnella Frazier var en av flere vitner som reagerte på politiets metoder under pågripelsen av George Floyd.
VITNE: 18 år gamle Darnella Frazier var en av flere vitner som reagerte på politiets metoder under pågripelsen av George Floyd. Foto: Court TV via AP

Hun delte drapet med verden – dette sier 18-åringen nå

25. mai i fjor var 18 år gamle Darnella Frazier og hennes 9 år gamle kusine på vei til butikken for å kjøpe godteri. Nå hylles hun for sin rolle i saken mot Derek Chauvin.

Darnella Frazier ble verdensberømt da hun delte videoen av den dødelige pågripelsen av George Floyd i mai i fjor. Berømmelsen hadde også en bakside, og Frazier ble kritisert i sosiale medier for ikke å ha gjort mer for å hjelpe Floyd.

Da tenåringen vitnet under rettssaken, innrømmet hun å ha kjent på skyldfølelse for sin rolle i Floyds død.

– Det har vært netter hvor jeg ligger våken og beklager til George for at jeg ikke gjorde mer og ikke fysisk grep inn og reddet livet hans, sa en tårevåt Frazier til juryen.

– Rettferdigheten seiret

Tirsdag fant den samme juryen Derek Chauvin skyldig i drap, og Darnella Frazier delte umiddelbart sine tanker om avgjørelsen,

– Jeg gråt så mye. Den siste timen slo hjertet mitt så fort, jeg var så nervøs, skriver Frazier på Facebook ifølge Washington Post.

– Men å få vite at han er SKYLDIG PÅ ALLE TILTALEPUNKT!!! TAKK GUD TAKK GUD, skriver Frazier videre.

– George Floyd, vi gjorde det! Rettferdigheten har seiret, avslutter tenåringen Facebook-innlegget

Hylles for motet

Mange påpeker at det er nettopp takket være 18 år gamle Frazer at saken i det hele tatt ble kjent, og hun får mye av æren for at Chauvin nå er dømt. Statsadvokaten i Minnesota, Keith Ellison, hyllet Frazer og de andre vitnene for sin rolle i saken.

– Takk til de modige unge kvinnene, tenåringer, som filmet med telefonene sine, sa statsadvokaten på en pressekonferanse tirsdag kveld.

– De utøvde enkle, men svært modige handlinger, fortsatte Ellison.

Han mener jentene fortjener honnør for å instinktivt filme pågripelsen, i tillegg til å vitne under rettssaken.

Også Pete Souza, som var Barack Obamas fotograf under hans tid i Det hvite hus, hyller 18-åringens avgjørelse om å ta frem kameraet.

– Hun viste mot og utholdenhet da hun filmet noe hun visste var galt. Hadde det ikke vært for henne, ville denne avgjørelsen aldri funnet sted. Takk Darnella; du har forandret landet vårt for alltid, skriver Souza på Twitter.

Relatert