Floyd-familien etter kjennelsen:
– I dag kan vi puste igjen

Familien hedret den avdøde George Floyd og takket for støtten under en følelsesladd pressekonferanse tirsdag kveld.

Reaksjonene strømmer inn etter at juryen fant den tidligere politimannen skyldig i alle tre tiltalepunkter, og dermed også skyldig i drapet på George Floyd.

Et hav av mennesker hadde samlet seg utenfor rettslokalet, og brøt ut i spontant jubel da kjennelsen ble lest opp. Kort tid etter strømmet det inn med reaksjoner fra politikere, advokater og aktivister.

– Den første George Floyd

Etter at det umiddelbare sjokket hadde lagt seg, møtte også George Floyds familie pressen for å dele sine tanker om den historiske kjennelsen.

Først opp på podiet var Philonise Floyd, George Floyds bror.

– Jeg føler meg lettet. Personen jeg tenker på er fra 1955, den første George Floyd. Det var Emmet Till, sier han.

Emmet Till var en 14 år gammel afroamerikansk gutt som ble lynsjet og drept i Mississippi. Drapsmennene ble frikjent, og Emmet Till ble et symbol på borgerrettighetsbevegelsen i USA.

– For en dag å være en Floyd

Philonise Floyd sier rettssaken har vært svært belastende for ham og resten av familien, som ble tvunget til å gjenleve dødsfallet på nytt.

– Jeg måtte se videoen igjen og igjen og igjen. I dag kan vi puste igjen, fortsetter Floyd. Han understreker derimot at kampen ikke er over, og peker på hvordan Daunte Wright ble skutt og drept av politiet «bare 16 kilometer unna».

– Vi må demonstrere, for det virker som dette er en uendelig syklus, avslutter Floyd.

Han ble etterfulgt av sin bror, Terrence Floyd.

– Jeg kommer til å savne ham. Men nå vet jeg at han er historisk. For en dag å være en Floyd, sier broren.

Ble oppringt av Biden

Da hadde de allerede snakket med president Joe Biden, som ringte familien kort tid etter at kjennelsen ble lest opp. Seansen ble delt av familiens advokat Ben Crump, som selv er lettet over utfallet.

– George Floyds familie har endelig fått rettferdighet, på smertefullt vis. Kjennelsen er et historisk vendepunkt og sender en klar beskjed om at vi må stille politiet til ansvar, sier advokaten i en uttalelse.

Relatert