KRAFTIG BRANN: Brannen startet i det kjente området Table Mountain, men er nå i ferd med å spre seg ytterligere.
KRAFTIG BRANN: Brannen startet i det kjente området Table Mountain, men er nå i ferd med å spre seg ytterligere. Foto: Ap

Brannen i Cape Town nærmer seg sentrum

En storbrann i Cape Town har rasert deler av universitetet og nærmer seg nå sentrumsområdene i storbyen.

Brannen brøt ut søndag i et område ved foten av det kjente Table Mountain. Den spredte seg til universitetet, der flere hundre studenter måtte løpe fra stedet.

I et bygg fra 1930, som huset fakultetet for Afrika-studier, er mye av lesesalen helt ødelagt. Deler av dokumentsamlingen er også gått med i brannen.

– Noen av våre mest verdifulle samlinger er mistet, skriver lederen for biblioteket, Ujala Satgoor, i en melding på Facebook. Brannvegger og annen beskyttelse har vernet andre deler av bygget.

EVAKUERT: Flere personer ble bedt om å evakuere som følger av brannen.
EVAKUERT: Flere personer ble bedt om å evakuere som følger av brannen. Foto: Nardus Engelbrecht

Bilder viser flammer og røyk som velter fram fra tak og vinduer i det klassiske bygget med søyleganger. Bygget er foreløpig stengt, og den endelige skadevurderingen vil bli utført når det er trygt ta seg inn i de utbrente lokalene.

Brannmannskapene kjempet mandag fortsatt mot flammene. Vinden presset ilden vestover, i retning av sentrum i Cape Town.

– Brannen er ikke under kontroll. Vinden er det største problemet. Den gjør det også vanskelig med slukking fra lufta, sier talskvinne for brannvesenet, Jermaine Carelse.

Årsaken til brannen er ukjent, men en person er satt i forvaring, opplyser politiet. Ingen er meldte savnet eller omkommet, men noen brannmenn har fått mindre skader.

(©NTB)