Oslo 20210415. 
Partileder i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, på landsmøtet på hotellet The Hub.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Oslo 20210415. Partileder i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, på landsmøtet på hotellet The Hub. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: Ole Berg-rusten

Flere meldte seg inn enn ut av Ap etter rusreform-bråket

Etter Arbeiderpartiets landsmøte var det stor aktivitet i sosiale medier der mange sa at de ville melde seg ut av Arbeiderpartiet. Men ferske tall viser at partiet har fått flere nye medlemmer de siste dagene.

Etter at Arbeiderpartiets landsmøte avviste regjeringens forslag til rusreform var det mange som meldte om stor skuffelse.

Og at mange ville melde seg ut av partiet.

Ferske tall fra partikontoret viser at mellom 15 og 18 april meldte 158 medlemmer seg ut. Men samtidig fikk partiet 192 nye medlemmer.

Dermed ser det ut som Arbeiderpartiet har fått flere, ikke færre medlemmer etter den opprivende debatten og det omdiskuterte vedtaket om rusreformen på landsmøtet.

Her gikk Ap i mot regjeringens forslag om å avkriminalisere bruk av alle narkotiske stoffer. Dermed vil regjeringens forslag til ny rusreform neppe få flertall når Stortinget behandler lovendringen, etter planen 27 mai.

Partisekretær Kjersti Stenseng skriver i en melding til TV 2-Nyhetene at de er veldig godt fornøyde med gjennomføringen av det heldigitale landsmøtet.

- Vi merker stor selvtillit i partiorganisasjonen vår etter landsmøtehelga. At det var stor diskusjon om noen saker, spesielt rusreformen, visste vi, skriver Stenseng, som opplyser at partiet nå starter sin vårkampanje der medlemsverving blir en viktig del.

- Vi trenger alle gode krefter med på laget, det blir hardt arbeid fram til valgdagen, skriver Stenseng til TV2.

Relatert