FORE!: Golf er en hobby som mange presidenter gjennom årenes løp har hatt, men ingen kan sies å ha vært mer ivrig enn Donald Trump.
FORE!: Golf er en hobby som mange presidenter gjennom årenes løp har hatt, men ingen kan sies å ha vært mer ivrig enn Donald Trump. Foto: David Moir / Reuters / NTB

På dette feltet knuses Biden av Trump

Denne helgen var Joe Biden hjemme i Wilmington og benyttet anledningen til å gjøre noe han ikke gjort siden han tiltrådte som president.

Den 20. januar satte Joe Biden for første gang sine sko i Det hvite hus som president. Siden den gang har det gått slag i slag. Naturlig nok har koronahåndtering, krisepakker, asylspørsmål og presidentordre kommet foran presidentens fritidsinteresser.

Men i helgen var en tur hjemom. Han oppholdt seg hjemme i sitt hus i Wilmington, Delaware der den tre måneder gamle presidenten også fikk tid til å skvise inn en runde på golfbanen i timeplanen.

Det er første gang Biden har rørt golfbagen siden han ble president.

Biden er medlem av golfklubben Wilmington Country Club, og i helgen spilte han sammen med sin seniorrådgiver, Steve Ricchetti og svigerfaren til hans avdøde sønn Beu Biden, Ron Olivere.

– Banerekorden er fortsatt intakt, sa Biden til pressen på vei ut av golfklubben lørdag ifølge The Guardian.

HOBBY: Lørdag tok president spilte president Joe Biden en runde golf i Wilmington.
HOBBY: Lørdag tok president spilte president Joe Biden en runde golf i Wilmington. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB

Ikke den første golf-presidenten

Presidenten har et handicap på rett over seks, ifølge United States Golf Association. Biden spilte visstnok god del golf også da han var visepresident.

– Hvis du vil beholde handicappet ditt i golf, ikke still til presidentvalg, sa Biden til presidenten i Irland, Enda Kenny før han ble valgt i fjor høst.

Golf, som skal være av fritidssyslene Biden har drevet litt med gjennom årenes løp, er en interesse han deler med sin president-forgjenger Donald Trump.

Men i motsetning til Biden rakk Donald Trump å spille golf hele 19 ganger i løpet av sine første tre måneder i Det hvite hus.

Også andre tidligere presidenter har likt å ta seg noen runder med golfbilen. Blant annet Dwight Eisenhower, George W. Bush og Barack Obama spilte golf hyppig.

PRESIDENT-SPORT: Barack Obama var ikke fremmed for å ta seg en runde på golfbanen han heller.
PRESIDENT-SPORT: Barack Obama var ikke fremmed for å ta seg en runde på golfbanen han heller. Foto: Larry Downing / Reuters / nTB

Trump golfet i vei

Men det er ingen tvil om at Donald Trump er av presidentene som har golfet mest i USAs historie. Trump eier totalt 17 golfanlegg rundt om verden som er prydet med hans etternavn.

Totalt skal Trump ha besøkt anleggene sine opptil 150 ganger for å spille golf i løpet av hans fire år lange presidentperiode. I alt skal Trump ha spilt hele 300 runder.

Nettstedet TrumpGolfCount holdt tellingen på alle gangene Trump fant frem golfkøllene som president, og de har regnet seg frem til at golfspillingen har kostet amerikanske skattebetalere over 1,2 milliarder kroner.

Dette på grunn av flyreisene Trump la ut på for å komme til de ulike private golfanleggene sine. Til disse golfdestinasjonene sine reiste han som oftest med presidentflyet Air Force One.

Metoden Trump Golf Count bruker for å regne ut kostnaden, som inkluderer hva det koster å fly Air Force One og hva sikkerhetstiltak koster, har vært noe omstridt.

En faktasjekk gjort av nyhetsbyrået AP i 2020 slo fast at det er vanskelig å fastslå et beløp i den størrelsen som ble gjort fordi flere av de medregnede summene er estimater.

GOLF: Etter at valgresultatet ble klart tilbrakte Donald Trump mye tid på golfbanen.
GOLF: Etter at valgresultatet ble klart tilbrakte Donald Trump mye tid på golfbanen. Foto: Hannah Mckay / Reuters / NTB

Trump golfet da Biden vant

07. november 2020 ble Joe Biden utpekt som USAs neste president av de aller fleste store medier i verden og USA.

Da hadde Trump allerede tatt turen til golfklubben sin Trump National Golf Club, som ligger Sterling i Virginia.

Relatert