Åtte anmeldt etter fest i Oslo

Åtte ungdommer ble anmeldt for brudd på Oslos koronaforskrift da de var samlet til en privat fest på Oppsal. Flere steder i landet var det festing natt til lørdag.

Klokken 23.56 ble Oslo-politiet varslet om festen ved en privat adresse på Oppsal.

– Det var flere meldere som hadde reagert på støy fra adressen. Da politiet kom til stedet var det flere enn antallet som er lovlig til stede i leiligheten, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Line Skott til TV 2.

I alt var det åtte personer der da politiet ankom. Ifølge Oslos koronaforskrift er det «forbudt å ha mer enn to personer, utover husstanden din, på besøk samtidig».

Én av dem bodde på adressen, resten var gjester. Samtlige blir anmeldt for brudd på smittevernforskriften, sier hun.

Skott sier flere av de som var til stede var under 18 år og at flere var beruset. Derfor kontaktet politiet foreldrene til enkelte av ungdommene.

– Tikker stadig inn meldinger om feststøy

Hun sier videre at det i hovedstaden det ikke har vært flere fester politiet har gått til anmeldelse grunnet brudd på smittevernsbestemmelsene i natt.

– Det tikker stadig inn meldinger om feststøy, men de andre stedene politiet har vært har det ikke vært grunn til å anmelde. De fleste har forholdt seg greit til de lokale forskriftene, sier Skott.

I Rælingen meldes det om rundt 30 russ samlet utendørs, og til sammen har politiet i Øst fått om lag 25 meldinger om festbråk. Imidlertid er ingen anmeldt for brudd på koronareglene.

38 meldinger om festbråk i Vest

I dekningsområdet til Vest politidistrikt har det vært en hektisk kveld og natt.

– Siden klokken 22.00 er det registrert 38 innslag som går på ordensforstyrrelser på privat og offentlig sted. Det har vært skrik og skrål og mye høy musikk, sier operasjonsleder ved Vest politidistrikt, Frode Kolltveit til TV 2.

Men Kolltveit sier det ikke har ført til noen videre reaksjon fra politiets side.

– Vi har dratt til enkelte av disse og oppløst noen fester, men ingen har blitt anmeldt eller satt i arrest utenom en beruset kvinne som gikk gatelangs og stoppet biler, sier han.