En person døde og en politibetjent ble såret i en skyteepisode ved Austin-East Magnet High School i Knoxville mandag. Motivet er ikke kjent. Skolen ligger om lag 29 mil øst for delstatshovedstaden Nashville.

 Foto: Saul Young/The News Sentinel via AP
En person døde og en politibetjent ble såret i en skyteepisode ved Austin-East Magnet High School i Knoxville mandag. Motivet er ikke kjent. Skolen ligger om lag 29 mil øst for delstatshovedstaden Nashville. Foto: Saul Young/The News Sentinel via AP

En person skutt og drept ved skole i Austin – politibetjent skadd

Gjerningsmannen er død og en politibetjent skadet etter en skyteepisode ved en videregående skole i Knoxville i delstaten Tennessee, USA. Den døde var elev ved skolen.

– Det som skjedde her i dag er en forferdelig tragedie, og jeg knust over at denne forferdelige hendelsen skjedde på en av skolene våre, skrev Bob Thomas, overordnet sjef ved skolen på Twitter.

Mandag ettermiddag rykket politiet ut til Austin-East Magnet High School videregående skole etter melding om at en person bar et våpen.

Da politiet kom til stedet ble det avfyrt skudd mot dem, hvorpå politiet skøyt tilbake. Personen som først avfyrte skudd var en gutt i tenårene, som var elev ved skolen.

Gutten døde på stedet og politibetjenten som ble skadet ble sendt til sykehus, men skal være utenfor livsfare, melder CNN.

– Han er bevisst og ved godt mot, sa ordfører Indya Kincannon til CBS News.

Skolebygningen er sikret og elevene som ikke var involvert i hendelsen er sendt hjem, skriver Reuters. Politiet oppfordret folk til å holde seg unna området, men der er ikke lenger noen pågående trussel ved skolen.

Flere elever drept tidligere

I løpet av få uker tidligere i år ble tre elver ved Austin-East Magnet High School blitt skutt og drept, skriver Reuters. To av dem var 15 år og en var 16 år.

– Dette er den fjerde unødvendige skyteepisoden som rammer samfunnet rundt Austin East i år, og vi er nødt til å gjøre alt for å hindre at disse tragediene fortsetter å skje, sier delstatsrepresentant Sam McKenzie i en uttalelse.

I februar hadde skolen åpnet for fysisk undervisning etter pandemistenging, men gikk igjen over til digital undervisning for å la elevene sørge over de tre medelevene i noen dager.

Siden midten av mars har det skjedd en rekke massesytinger i USA. I Texas ble en person drept og seks skadet i forrige uke, etter at en mann skjøt i fabrikken han jobbet i.

Åtte personer ble drept i skytingen på flere spa i Atlanta, ti personer på supermarkedet i Boulder, Colorado og fire personer på et eiendomskontor i California.

Vil ha ny våpenlov

Tennessees republikanske guvernør Bill Lee undertegnet senest i forrige uke en ny lov som åpner for at voksne over 21 år i delstaten fritt kan bære skytevåpen, også skjult, uten først å måtte gjennomgå en bakgrunnssjekk.

Politiet er motstandere av lovendringen, som trer i kraft 1. juli, og argumenterer med at de eksisterende reglene har vært viktige for å kunne fastslå hvem som kan og bør få anledning til å bære våpen.

I februar i år ba også president Joe Biden Kongressen om å starte arbeid med å reformere landets våpenlover.

– Rundt om i hele landet vårt har foreldre, ektefeller, barn, søsken og venner kjent på smerten etter å ha mistet noen til vold utført med våpen, sier Biden i en uttalelse.

Blant reformene han ber om, er forbud mot salg av automatvåpen, bakgrunnssjekk før alle våpensalg og slutt på strafferettslig immunitet for våpenprodusenter.

Hittil i år er det registrert 5.220 drap med skytevåpen i USA, inkludert 142 masseskytinger der flere enn fire er drept eller såret, viser en oversikt fra Gun Violence Archive.

Relatert