BYTTER ADVOKAT: Eirik Jensen (63) skal ikke lenger representeres av advokat John Christian Elden.
BYTTER ADVOKAT: Eirik Jensen (63) skal ikke lenger representeres av advokat John Christian Elden. Foto: Daniel Sannum Lauten / TV 2

Eirik Jensen bytter advokat

Den tidligere politimannen bytter ut John Christian Elden med Sigurd Klomsæt.

Klomsæt bekrefter overfor TV 2 at han er Eirik Jensens nye advokat.

Jensen er dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av 13,9 tonn hasj. Han har helt siden pågripelsen i 2014 nektet straffskyld.

– Tror du personlig at han er uskyldig?

– Jeg har tillit til det Jensen har fortalt meg. Jeg kjenner ham fra tidlig på 1990-tallet. Jeg vet hva han står for, sier Klomsæt.

ERFAREN: Advokat Sigurd Klomsæt har blant annet jobbet med gjenopptakelse av saken til Viggo Kristiansen.
ERFAREN: Advokat Sigurd Klomsæt har blant annet jobbet med gjenopptakelse av saken til Viggo Kristiansen. Foto: Frode Sunde / TV 2

Klomsæt er en av få norske advokater som har ført tre saker for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Den andre er for øvrig John Christian Elden, som har vunnet frem med tre saker i Menneskerettsdomstolen.

– Jeg er sikker på at vi skal nå frem med å få frem sannheten om denne saken. Både når det gjelder det tekniske og avhørsteknikker som har blitt benyttet. Vi skal søke nasjonal og internasjonal ekspertise, og det arbeidet er allerede i gang, sier Klomsæt.

Dommen mot Jensen ble anket til Høyesterett, som skulle ta stilling saksbehandlingen og lovanvendelsen i dommen. I november ble det kjent at anken ikke førte igjennom.

Jensen ble varetektsfengslet da dommen falt, og er nå overført til soning. Hans mangeårige advokat Elden sier til TV 2 at han mener advokatbyttet er en klok avgjørelse.

– Man bør skilles mens leken er god, og la unge, friske øyne se om de finner nye spor, i stedet for å bli hengende i gamle saker, skriver Elden i en SMS.

– Jensen har bedt om at vi fortsatt bistår i saken, så advokatfullmektig Farid Bouras vil også forsvare ham videre, opplyser Elden.

BYTTES UT: John Christian Elden skal ikke lenger være Eirik Jensens advokat.
BYTTES UT: John Christian Elden skal ikke lenger være Eirik Jensens advokat. Foto: Thomas Evensen / TV 2

Sigurd Klomsæt er blant annet kjent for offentligheten gjennom sitt engasjement i Baneheia-saken, der han leverte flere gjenopptakelsesbegjæringer som advokat for Viggo Kristiansen (43).

Senere byttet Kristiansen advokat til Arvid Sjødin. I februar ble saken gjenåpnet.

Relatert