SOL: Det blir sol i hovedstaden i helgen.
SOL: Det blir sol i hovedstaden i helgen. Foto: Fredrik Hagen

Dette blir helgens værvinner

Mens Nordland, Trøndelag og Vestlandet må belage seg på mye vær i helgen, kan østlendingene finne frem solbrillene.

Lørdag blir en heftig værdag flere steder i landet. Et hissig lavtrykk kommer raskt innover landet fra Island, og treffer Lofoten og nordlige deler av Nordland.

– Nord-Norge stikker unna med seieren for mest vær, og spesielt Nordland, sier vakthavende meteorolog i StormGeo, Stig-Arild Fagerli.

Landsdelen får en del byger, som fra starten av dagen vil fallet som snø i fjellene, før man også får snø langs kysten utover ettermiddagen og kveld. Det vil også bli en god del vind, forteller meteorologen.

Påvirker også Trøndelag og Vestlandet

Lavtrykket som kommer innover Nordland vil også påvirke Trøndelag og Vestlandet. Her vil snøgrensa gå kjapt nedover, og det vil bli kaldt nok til at det vil være hvitt mange steder mot slutten av lørdagen, også langs kysten av Vestlandet.

Også disse landsdelene vil preges av byger og vind lørdag.

Oslo blir værvinneren

Fagerli forteller at man på Sør- og Østlandet vil være relativt heldige med helgeværet, og slippe unna mye. Det kan likevel bli en del nordlig vind på Østlandet sent lørdag.

– Nordavinden vil gi en del vindkast natt til søndag. Det er ikke fare på ferde, men en situasjon å være litt obs på, sier Fagerli.

Meteorologen kårer Østlandet til værvinner i helgen.

– Oslo-været blir topp det. Det blir stort sett 11-12 grader på dagen, med en god del sol. Vindkastene er verdt å passe på, men bortsett fra det er det Østlandet som får det klart beste været, sier Fagerli.

Sørlandet vil også få stort sett pent vær, men er noe mer utsatte for nedbør.

Roligere søndag

Meteorologen forteller at været vil bli langt rolige søndag. Det vil likevel kunne bli noe nedbør og vind flere steder.

– Utgangen av helgen blir roligere, forteller Fagerli.

– Vi er inne i en mild luftstrøm, og ser ikke noen sprengkulde i prognosene. Lavtrykket vil likevel gjøre at det kan bli nedbør en del steder, avslutter han.

Relatert