Klomsæt tar Baneheia-saken videre

Advokat Sigurd Klomsæt gir ikke opp kampen om å renvaske Baneheia-dømte Viggo Kristiansen.

IRRITERT:   Dette er ikke klientkapring, sier advokaten Sigurd Klomsæt. Han mener tobakk og aviser kun er omsorg for mennesker i en vanskelig situasjon. (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)
IRRITERT: Dette er ikke klientkapring, sier advokaten Sigurd Klomsæt. Han mener tobakk og aviser kun er omsorg for mennesker i en vanskelig situasjon. (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)

Klomsæt går videre med saken til Sivilombudsmannen og menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Torsdag ble det kjent at Viggo Kristiansen ikke får medhold på noe punkt i gjenopptakelsesbegjæringen sin. Mannen soner en dom på 21 års forvaring for voldtekt og drap på to små jenter. Samtlige av hovedpåstandene til Kristiansen ble imøtegått og avvist.

Vil ha innsyn

Men advokat Sigurd Klomsæt tar ikke nei for et nei.

– Vi gir ikke opp kampen. Vår plan videre nå er å kreve ny analyse av de første avhørene som ble gjort av Jan Helge Andersen. Vi kommer dessuten til å kontakte Sivilombudsmannen for å få dem til å sørge for utlevering av 225 saksmapper som jeg savner i saken, sier advokaten til Fædrelandsvennen.

Til Strasbourg

Ifølge P4 går Klomsæt også videre til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

I begjæringen om gjenopptakelse av Baneheia-saken hevder Kristiansen blant annet at medtiltalte Jan Helge Andersen forklarte seg usant for å styrke sin egen sak, at politiet begikk straffbare forhold i forbindelse med destruering av bevis og at nye DNA-analyser er egnet til å tvil om skyldspørsmålet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2