– Erna kan være rockete på fest!

Statsministeren fyller 60 år, og får en helt spesiell gave fra venner og kolleger

Statsminister Erna Solberg har tatt fri på 60-årsdagen sin, men hyllest får hun likevel. Kolleger og politiske venner på Stortinget har nemlig laget en rocke-video til jubilanten.

Tirsdag sa statsministeren til TV 2 at hun savner en ordentlig fest.

– Jeg har også vært på fest med Erna, og jeg kan stadfeste for det norske folk at hun kan være ganske rockete, sier komponist og tekstforfatter Terje Breivik.

– Har jobbet tett på

Den parlamentariske lederen i Venstre har laget flere politiske rockelåter, men sjelden så panegyrisk hyllest som denne til statsministeren.

– Jeg har jo jobbet tett på Erna de siste åtte årene og har lært henne å kjenne som ei grepa dame som virkelig fortjener en rockelåt i 60-årspresang, sier han.

Skeptisk Trine

Med seg har han fått et knippe profesjonelle studiomusikere – og en kordame fra eget parti: Trine Skei Grande.

– Jeg er litt skeptisk til politikere som gjør en masse tull. Men nå er jeg i ferd med å slutte, så da kan jeg koste å meg noe sånt som dette, Sier Skei Grande.

Den tidligere partilederen fra Nord-Trøndelag kommer fra en musikalsk familie, og har opptrådt med sang opp gjennom livet, men lite de siste årene.

Hun satser derfor på at lydteknikeren klipper til der det blir for dårlig.

Digital gave

På grunn av korona-restriksjonene blir det ingen stor markering av statsministeren på selve dagen, men rockelåten fikk hun på video på mobil.

Se statsministerens reaksjon på den kreative gaven i videoen øverst i saken.

Relatert