Woods våken etter lang operasjon

Teamet rundt Tiger Woods takker for støtten etter at han har gjennomgått en lengre operasjon i beinet på sykehuset Harbor-UCLA etter bilulykken tirsdag.

– Han er for øyeblikket våken og ligger på sykehusrommet for å komme seg til hektene, heter det i en oppdatering på hans Twitter-konto.

– Takk til de fantastiske legene og sykehuspersonellet, politiet i Los Angeles og brannvesenet. Deres støtte og assistanse har vært fremragende, står det.

I kunngjøringen heter det at Woods er blitt operert i sitt høyre bein og høyre ankel. Woods hadde flere åpne brudd, og under operasjonen ble en stang plassert på skinnebeinet, mens skruer ble festet til ankelen, sier Anish Mahajan ved Harbor-UCLA Medical Center i meldingen.

– Traumatiske skader i muskelen og det myke vevet i beinet krevde kirurgisk frigjøring av musklene for å avlaste trykket en hevelse har skapt, sier han.

ALVORLIG: Golfstjernen var involvert i en alvorlig ulykke.
ALVORLIG: Golfstjernen var involvert i en alvorlig ulykke.

Alene

I en uttalelse skriver de at politiet rykket ut til en singelulykke på grensen mellom Rolling Hills Estates og Rancho Palos Verdes i California.

– Det var store materielle skader på bilen. Føreren er identifisert som PGA-golferen Eldrick Tiger Woods. Mr. Woods ble berget ut av vraket av mannskaper fra brannvesenet og ambulansetjenesten, står det i meldingen fra sheriffen i Los Angeles.

– Frontdelen av bilen var ødelagt. Men kollisjonsputene ble utløst og interiøret i bilen var mer eller mindre intakt, noe som ga ham rom til å overleve. Hvis ikke ville det blitt en fatal ulykke, sa sheriff Alex Villanueva på en pressekonferanse midnatt norsk tid.

Den 45 år gamle golfstjernen ble deretter fraktet til et lokalt sykehus hvor han får behandling for skadene han pådro seg.

Tiger Woods' agent, Mark Steinberg, opplyser til Golf Digest at hans klient opereres etter flere beinskader. Sky Sports melder at Tiger Woods har pådratt seg brudd i begge beina.

– Tiger Woods var i en bilulykke i California i dag tidlig, hvor han pådro seg flere skader i benene. Han blir for øyeblikket operert. Vi er takknemlig for all støtte, heter det i en uttalelse fra Woods’ agent, Mark Steinberg, til GolfDigest.

CBS rapporterer at Tiger Woods' liv ikke står i fare.

FRAKTET TIL SYKEHUS: Tiger Woods.
FRAKTET TIL SYKEHUS: Tiger Woods. Foto: Phelan M. Ebenhack

Våken og takker for støtten

Onsdag morgen la Tiger Woods' Twitter-profil ut en melding hvor det bekreftes at han er våken. Woods takker for støtten.

– Vi ønsker å takke for den overveldende støtten og meldingene i denne tøffe tiden.

Videre står det at han er våken og responderer på behandlingen han får på sykehus.

Mistenker ikke rus

På pressekonferansen opplyste brannmannskapene som reddet Woods at han var ved bevissthet og kommuniserte da de kom frem til ulykkesstedet. Brannmannskapene beskriver skadene på beina som alvorlige.

Politiet mistenker ikke ruspåvirket kjøring.

– Bilen krysset midtdeleren, noe som antyder at bilen holdt høyere fart enn normalt. Men det er en nedoverbakke, og det er mange ulykker der. Det var ikke bremsespor eller andre tegn på stedet. Bilen traff veikanten, traff et tre og rullet på siden, fortalte sheriff Alex Villanueva på pressekonferansen.

Myndighetene skal nå etterforske saken videre. Det er uklart når det vil foreligge et svar.

Nabo tipset om ulykken

Myndighetene opplyser om at det var en nabo som tipset om ulykken. Carlos Gonzalez ved det lokale sheriffkontoret var den første som ankom stedet. Han forteller at golfstjernen ikke klarte å stå da han ankom stedet. De fikk han ut av bilen og la han på båre.

Wood brukte setebelte da ulykken inntraff.

– Da jeg ankom stedet var han rolig, og jeg prøvde å beholde han rolig. Han var heldig som kom ut av dette i live, sier talspersonen fra politiet, som forteller at han har opplevd mange ulykker på samme strekning, sa Gonzalez.

– Kvaliteten på bilen og at han hadde på setebelte, økte sannsynligheten for at han overlevde, mener han.

Problemer

Woods var i Los Angeles i forbindelse med helgens golfturnering i Pacific Palisades. Han uttalte så sent som mandag at hans vedvarende ryggplager kan sette ham utenfor US Masters i april.

Woods ble operert i desember og er fortsatt ikke tilbake i trening.

Det er ikke første gang Woods er involvert i et biluhell. I 2009 krasjet han bilen sin utenfor sitt hjem. Det viste seg senere at bakgrunnen den gang var en voldsom krangel med hans daværende kone, som hadde avdekket hans utroskap. Det utviklet seg til en skandale som nær hadde gjort slutt på karrieren hans.

I 2017 ble han pågrepet av politiet som fant ham sovende i bilen. Han ble siktet for kjøring i påvirket tilstand. Woods forklarte at han hadde tatt smertestillende medikamenter uten å være klar over hvor sterke de var

TMZ får opplyst av politiet at de ikke mistenker at Tiger Woods var alkoholpåvirket. Det er ikke sagt noe om eventuelle andre medikamenter.

Dominerte

Tiger Woods var i mange år verdens suverent beste golfspiller og dominerte fullstendig på PGA-touren og i de aller største turneringene. Han har vunnet 15 majorturneringer, men US Masters-seieren i 2019 er den eneste siden sexskandalen.

Totalt har han 82 seirer på PGA-touren (tangering av rekorden) og 41 på europatouren. Han vunnet US Masters fem ganger, USAs PGA-mesterskap fire ganger, US Open og British Open tre ganger hver.

Relatert