REAGERER: Statsminister Erna Solberg (H) mener halvering av ferjeprisene vil gå på bekostning av blant annet sykehus og jernbanesatsing.
REAGERER: Statsminister Erna Solberg (H) mener halvering av ferjeprisene vil gå på bekostning av blant annet sykehus og jernbanesatsing. Foto: Terje Pedersen

Erna Solberg langer ut mot ferjekaos i Stortinget: – Billig politisk sak

Statsminister Erna Solberg (H) reagerer kraftig på overbudspolitikk fra opposisjonen i diskusjonene om ferjepris.

– Det er en litt billig politisk sak, sier Solberg til NTB.

Hun reagerer kraftig på hvordan opposisjonen nå diskuterer en halvering av ferjeprisene, uten å forklare hvor pengene skal hentes fra.

– Det betyr at man nå skal prioritere dette politisk foran sykehus, bygging av mer vei og jernbanesatsing, sier Solberg.

Hun mener diskusjonen hører hjemme i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett, der kutt i ferjeprisene kan veies mot andre satsinger.

– Men det er vel sånn politikken er for øyeblikket. Man konkurrerer så hardt at valgløfter for neste fireårsperiode skal gjennomføres i februar i år, sier statsministeren.

Bakteppet er at Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Senterpartiet nå alle har tatt til orde for minst å halvere ferjeprisene. Men de tre partiene har fremmet hver sine forslag til hvordan dette skal skje, og onsdag var det fortsatt helt i det blå om noen av forslagene ville få flertall.

Solberg er uansett klar på hva hun vil gjøre hvis et av forslagene får flertall:

– Da blir prisene halvert. Det er opp til flertallet i Stortinget å bestemme det.

Relatert