VAKSINERT: 2,4 millioner av befolkningen i Israel er vaksinert med to doser. Landet har begynt å lette på restriksjonene.
VAKSINERT: 2,4 millioner av befolkningen i Israel er vaksinert med to doser. Landet har begynt å lette på restriksjonene. Foto: Amir Cohen / Reuters

Israelsk studie: 94 prosent færre koronatilfeller blant Pfizer-vaksinerte

Foreløpige forskningsresultater fra Israel viser at det var 94 prosent færre symptomatiske koronatilfeller blant vaksinerte, inkludert for dem over 70 år.

Den pågående studien, som skal slippe flere resultater i de kommende ukene, har kartlagt 1,2 millioner medlemmer i helseorganisasjonen Clalit.

Halvparten hadde blitt vaksinert med Pfizer-vaksinen, mens den andre halvparten ikke hadde blitt vaksinert i det hele tatt.

Positive tall

I gruppen som var vaksinert, var det 94 prosent færre symptomatiske covid-19-tilfeller, og 92 prosent færre fikk alvorlig sykdom, ifølge avisen Haaretz.

Samtidig var vaksinen like effektiv i alle aldersgrupper, inkludert for dem over 70 år.

De uvaksinerte som er med i forskningsprosjektet, er nøye utvalgt. Hver person skal på en rekke kriterier være lik en som er i den vaksinerte gruppen.

Mange vaksinert

3,8 millioner israelere har allerede blitt vaksinert med første dose, mens 2,4 millioner har fått begge.

– Israel har som mål å bli det første landet i verden som har vaksinert en stor del av befolkningen, og der ting kan returnere til normalt, sier Steve Walz, ved Sheba Medical Centre i Israel, til TV 2.

Israels innbyggertall er ni millioner mennesker, og landet har begynt å lette på den tredje nasjonale nedstengningen.

Myndighetene tar sikte på å vaksinere de fleste over 16 år innen utgangen av mars.

– Vi har som mål å vaksinere mellom 70-80 prosent av befolkningen innen slutten av mars, eller tidlig i april, sier Walz.

Relatert