OVER 30.000 OVERTIDSTIMER: Ansatte i Helsedirektoratet med helsedirektør Bjørn Guldvog i spissen har jobbet over 30.000 overtidstimer. Nå har Arbeidstilsynet åpnet tilsyn.
OVER 30.000 OVERTIDSTIMER: Ansatte i Helsedirektoratet med helsedirektør Bjørn Guldvog i spissen har jobbet over 30.000 overtidstimer. Nå har Arbeidstilsynet åpnet tilsyn. Foto: Berit Roald/NTB

Arbeidstilsynet åpner tilsyn med Helsedirektoratet

Både Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet må svare Arbeidstilsynet om utstrakt bruk av overtid under koronapandemien.

Tirsdag morgen kunne TV 2 melde at Arbeidstilsynet nå etterspør detaljer om Folkehelseinstituttets (FHI) overtidsbruk i 2020. Nå bekrefter Arbeidstilsynet at også Helsedirektoratet må svare på et såkalt postalt tilsyn.

– Vi har over tid hatt en økende bekymring for det høye arbeidspresset ledere og medarbeidere i både Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet har stått i gjennom pandemien, sier avdelingsdirektør Stig Magnar Løvås i et skriftlig svar til TV 2.

De har derfor bedt om noen opplysninger knyttet til arbeidstid.

– På bakgrunn av den informasjonen vi får inn, vil vi vurdere hva vi eventuelt gjør videre, sier Løvås.

Tall TV 2 har fått innsyn i viser at ansatte i Helsedirektoratet har jobbet 30.586 timer overtid i 2020, mens i 2019 var totalen på 8.386, noe også Dagsavisen kunne melde torsdag.

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier de skal gå i dialog med Arbeidstilsynet om saken.

– Det er naturlig at Arbeidstilsynet ser nærmere på virksomheter som har hatt et stort antall overtidstimer, og vi ser frem til dialogen med Arbeidstilsynet, sier Guldvog til TV 2.

Relatert