TILTAK: På søndag vil helseminister Bent Høie (H) redegjøre for hvilke koronatiltak som vil gjelde i kommuner i nærheten av Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB
TILTAK: På søndag vil helseminister Bent Høie (H) redegjøre for hvilke koronatiltak som vil gjelde i kommuner i nærheten av Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: Lise Åserud

Legger frem nye tiltak for flere av Oslos nabokommuner søndag

Flere av Oslos nabokommuner har bedt regjeringen om å innføre tiltak for dem. Disse tiltakene vil bli lagt frem på søndag.

Nordre Follo og ni andre kommuner, blant dem Oslo, ble plassert i risikonivå 5 lørdag.

Det førte til at flere av nabokommunene til Oslo som ikke var inkludert, ba regjeringen om å innføre tiltak også for dem.

Det regjeringen vurderer å innføre for de øvrige kommunene rundt Oslo, som Lillestrøm, Asker og Bærum, er tiltak fra risikonivå 4, får NTB opplyst.

Helsedirektoratet bekrefter overfor VG at tiltakene blir presentert på en pressekonferanse med regjeringen søndag ettermiddag.

Helseminister Bent Høie har varslet at det vil komme tiltak også for kommunene som ikke er inkludert i lørdagens tiltakspakke.

– Vi er beredt til å gjøre nasjonale vedtak om lokale tiltak, sier helseminister Bent Høie (H) til VG.

Asker, Drammen, Lillestrøm og Lørenskog har alle tatt til orde for at også de skal inkluderes av de nasjonale tiltakene, skriver avisen.

(©NTB)

Relatert