UTESTENGT: De ulike sosiale medie-plattformene har ikke gjort det like enkelt for Trump å nå ut til sine følgere via hans vante kanaler den siste tiden. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB
UTESTENGT: De ulike sosiale medie-plattformene har ikke gjort det like enkelt for Trump å nå ut til sine følgere via hans vante kanaler den siste tiden. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB

Youtube blokkerer Trump i en uke til

Videotjenesten Youtube sperrer president Donald Trumps konto i ytterligere en uke på grunn av regelbrudd.

Trumps personlige Youtube-konto ble sperret etter det Youtube har omtalt som flere regelbrudd i kjølvannet av den voldelige kongresstormingen i Washington.

Youtube eies av Alphabet, Googles eierselskap. De varsler tirsdag at Trumps utestengelse gjelder i minst en uke til.

– Det gjøres på grunn av bekymring for den pågående risikoen for vold, heter det fra Alphabet ifølge Reuters.

Trump brukte for øvrig Youtube-kontoen til Det hvite hus for å legge ut en video med sin avskjedstale tirsdag.

Utestengt fra Twitter for godt

09. januar gjorde mikrobloggtjenesten Twitter det klart at de ikke ønsket Trump velkommen lenger på deres plattform.

Derfor suspenderte de kontoen til USAs avtroppende president Donald Trump på permanent basis.

Både før og gjennom sin presidentperiode har Trump vært en meget ivrig Twitrer, og det har vært hans foretrukne måte å kommunisere med sin enorme følgerskare.

Fra han etablerte kontoen, til Twitter stengte den, publiserte han nær 60.000 meldinger. Da kontoen ble stengt hadde han over 88,7 millioner følgere.

Kan få tilgang til Facebook og Instagram i morgen

Også Facebook, som igjen eier Instagram, valgte å suspendere Trump fra deres plattformer i etterkant av stormingen av kongressbygningen den 07. januar.

– Vi mener risikoen ved å tillate presidenten å bruke våre tjenester i denne perioden er for stor. Derfor utvider vi blokkeringen av hans Facebook- og Instagram-kontoer på ubestemt tid, og i alle fall de to neste ukene fram til den fredelige maktoverføringen er gjennomført, skriver Zuckerberg på sin egen Facebook-side.

Hvorvidt Facebook vil gi Trump tilgang igjen onsdag er foreløpig ikke kjent.

Bildedelingsappen Snapchat og videostrømmesiden Twitch har også utestengt Trumps konto. Hva som vil skje med den etter at Trump flytter ut av Det hvite hus er heller ikke kjent.