SIER OPP: Hotellkjeden Scandic sier opp over 300 ansatte.
SIER OPP: Hotellkjeden Scandic sier opp over 300 ansatte. Foto: Lien, Kyrre

DN: Hotellkjeden Scandic sier opp over 300 ansatte

– En situasjon vi veldig gjerne skulle vært foruten, sier HR-direktør Elin Ekrol til Dagens Næringsliv.

HR-direktør Ekrol i hotellkjeden sier at det er helt nødvendig med nedbemanninger fordi de står i en alvorlig situasjon som følger av pandemien.

– Vi er nødt til å fortsette den varslede nedbemanningen på områder der vi vurderer at det er varig bortfall av arbeidsoppgaver. Dette er en situasjon vi veldig gjerne skulle vært foruten, men samtidig er det dessverre nødvendig å foreta grep for å trygge arbeidsplasser og sikre en bærekraftig organisasjon for fremtiden, sier Ekrol til Dagens Næringsliv.

Hotellkjeden varslet i sommer en nedbemanning av 1.000 årsverk, men 300 årsverk ble i august omgjort fra planlagt nedbemanning til permittering. Det er disse som nå blir rammet av nedbemanningen.

Konserntillitsvalgt Anne Marie Andersen sier de er uenige i avgjørelsen mener det med utvidelsen av permitteringsordningen til 1. juli ville vært bedre å opprettholdt permitteringene.

Hotellbransjen er en av mange bransjer som sliter tungt under pandemien. Torsdag ble det kjent at Yess Hotel med 22 ansatte i Kristiansand var konkurs, og det er ikke mer enn en drøy uke siden at Comfort Hotel Stavanger ble slått konkurs etter å ha gått med underskudd i flere år.

Relatert