HUNDEN OVERLEVDE: Her er Grønolen avbildet sammen med hunden Milli, som ble funnet i live to døgn etter skredet.
HUNDEN OVERLEVDE: Her er Grønolen avbildet sammen med hunden Milli, som ble funnet i live to døgn etter skredet. Foto: Privat

Eirik Grønolen (31) gravlagt etter Gjerdrum-tragedien: – Du vil bli dypt savnet

Torsdag ble Eirik Grønolen gravlagt i Jeløy kapell. I et minneord skriver familien at at den omtenksomme 31-åringen har satt dype spor hos de som kjente han.

Ti personer er bekreftet omkommet eller antatt omkommet etter det katastrofale skredet i Gjerdrum 30. desember.

Torsdag ble den første begravelsen etter skredet holdt. 31 år gamle Eirik Grønolen ble i dag gravlagt etter en seremoni i Jeløy kapell.

Den nærmeste familien har i forbindelse med begravelsen valgt å dele et minneord med pressen. TV 2 har fått tillatelse til å gjengi minneordet og tre nye bilder av Grønolen.

«Vi kommer til å savne en omsorgsfull sønn, en enestående bror, en kjærlig samboer, et varmt familiemedlem, en unik venn og en inspirerende person. Han betydde mye for mange og har satt dype spor etter seg», skriver Grønolens familie i minneordet.

Etterlater seg et tomrom

Grønolen omkom da huset han bor i ble tatt av kvikkleireskredet. Han var den første som ble funnet av redningsmannskapet. Samboeren Kine kom seg unna og overlevde skredet.

«Du vil bli dypt savnet av mange og du etterlater deg et stort tomrom. Vi finner trøst i alle de gode opplevelsene og minnene vi har. De kan ingen ta fra oss», skriver Grønolens familie i et minneord.

De beskriver Grønolen som en snill og omtenksom gledesspreder som har satt dype spor hos de som kjente han.

SAMBOER: I minneordet står det at Grønolen var en kjærlig samboer.
SAMBOER: I minneordet står det at Grønolen var en kjærlig samboer. Foto: Privat

«Du hadde enorm omsorg for de rundt deg og du var så snill. Du var en gledesspreder og fikk lett nye venner. Du var kreativ og inspirerende, og det var mange som så opp til deg. Du var trygg i deg selv og turte å drømme stort.»

– Lot deg aldri begrense

Grønolen vokste opp på Beitostølen, men flyttet senere til Østlandet. Der gjorde han suksess som IT-grunder og jobbet som daglig leder i selskapet Dunderverk.

«Du hadde et gründerhjerte fra du var ung og det fortsatte å vokse. Du var skapende og lot deg aldri begrense», skriver familien.

Gjennom Dunderverk jobbet Grønolen tett med flere av Norges største idrettsutøvere. Han har utviklet nettsidene til blant annet tennisspiller Casper Ruud, alpinist Henrik Kristoffersen og rallyfører Andreas Mikkelsen.

– Vi har mistet en fantastisk person og medborger. Jeg har mistet en venn, kollega og en viktig støttespiller i mitt team, skrev tennisspiller Casper Ruud på Instagram etter at dødsfallet ble kjent.

Styreleder i Dunderverk skriver til TV 2 at Grønolen vil bli dypt savnet.

– Det er ufattelig trist. Eirik var en kjær, dyktig og dedikert kollega og ikke minst en varm og snill person som vi nå har mistet brått og så alt for tidlig, skriver Simen Gundersen Kjus.

GODE MINNER: Familien finner trøst i alle gode minner de har med Grønolen.
GODE MINNER: Familien finner trøst i alle gode minner de har med Grønolen. Foto: Privat

Takker redningsmannskapet

Familien ønsker å takke for all omsorgen de har fått fra venner og familie i denne vanskelige tiden.

I tillegg takker familien redningsmannskapet og alle som har vært involvert i dagene etter skredet.

«Takk til alle redningsmannskaper som har stått på dag og natt, til kriseteamene, prestene, Politiet, Sivilforsvaret, Forsvaret, Røde Kors, dyrehjelp, Clarion Hotel Gardermoen, ordfører Anders Østensen, Kongefamilien og andre frivillige. Takk til Omsorg Jessheim som gjenspeiler den enorme varmen og omsorgen fra folket.», står det i minneordet.

Familien retter også en spesiell takk til Steffan Feterik i Hjemmeveterinæren. Grønolens hund Milli ble funnet i skredgropen to døgn etter skredet og ble ivaretatt av Feterik sammen med andre kjæledyr som ble funnet i området.

I slutten av minneordet skriver familien at de sender sin dypeste medfølelse til de andre pårørende som har mistet sine kjære.

«Vi forstår den bunnløse smerten og sorgen dere opplever. Vi oppfordrer sterkt til å fortsette letingen etter de som fortsatt er savnet. Vi vet hvor vondt det er å vente og hvor viktig en avklaring er. »

Relatert