GRØNT LYS: Demokratenes flertallsleder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, har gitt grønt lys til et forslag om å innlede riksrett mot president Donald Trump mandag, med mindre presidenten selv går av.
GRØNT LYS: Demokratenes flertallsleder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, har gitt grønt lys til et forslag om å innlede riksrett mot president Donald Trump mandag, med mindre presidenten selv går av. Foto: J. Scott Applewhite

Pelosi: Riksrett om ikke Trump går av

Nancy Pelosi, flertallsleder i Representantenes hus, ber president Donald Trump gå av. Om ikke, innledes det ny riksrettssak mot ham, trolig allerede mandag.

– Vi håper presidenten går av umiddelbart, sa Pelosi i en uttalelse etter et møte med partifeller i Kongressen fredag.

Om ikke, vil et forslag som innebærer at det vil holdes riksrettsavstemning i Representantenes hus allerede mandag, tas videre. Trump anklages i forslaget for å ha misbrukt makten sin og oppildnet til opprør, etter at støttespillere av ham onsdag stormet Kongressen da de folkevalgte godkjente valgresultatet.

Forslaget er utarbeidet av de tre representantene Jamie Raskin, David Cicilline og Ted Lieu, som alle er demokrater.

Selv om riksrettsprosessen startes opp igjen, er det langt fra sikkert at Trump blir felt denne gangen heller. Prosessen kan ta lang tid, og det kreves et flertall på to tredeler i Senatet, for å felle presidenten.

(©NTB)

Relatert