OMKOM: Skredet i Gjerdrum har krevd flere menneskeliv. Blandt de omkomne er Marius (29) og Lisbeth (54).
OMKOM: Skredet i Gjerdrum har krevd flere menneskeliv. Blandt de omkomne er Marius (29) og Lisbeth (54). Foto: Frode Sunde / TV 2 / Privat

«Vi skulle så gjerne gitt dem bare én klem til»

Familie og venner er i sorg etter at Lisbeth Neraas (54) og Marius Brustad (29) er bekreftet omkommet etter kvikkleireskredet i Gjerdrum.

«I går mottok vi den tunge beskjeden om at våre høyt elskede Lisbeth og Marius hadde omkommet i skredet på Gjerdrum. Vi håpet til det siste på at et mirakel ville gi dem tilbake til oss. Vi skulle så gjerne gitt dem bare én klem til!», skriver familiens talsperson Håkon Stavrum i en uttalelse til mediene mandag kveld.

Søndag bekreftet politiet at Marius Brustad og Lisbeth Neraas er blant de som mistet livet i skredkatastrofen. De to ble funnet den 2. og den 3. januar. Brustad var på besøk hos moren i romjulen, da raset gikk midt på natten.

Gledesspreder

29-åringen blir beskrevet som en stor gledesspreder.

– Du var et forbilde for dine brødre og en sønn man bare kunne drømme om. Du var en bærebjelke i familien, og hadde venner på ethvert sted du besøkte. Den store mengden hilsener vi har mottatt er beviset på ditt nettverk og hvor mye du betydde for så mange. Du var også barnebarnet, nevøen og fetteren – alltid med et stort smil om munnen og utstrakte armer klar for en god klem. Du vil bli dypt savnet, heter det i uttalelsen.

Også hans 54 år gamle mor vil bli svært høyt savnet av familien.

– Vi kommer til å savne vår mor, søster, tante, svigerinne og datter for all kjærlighet, omtenksomhet og støtte du alltid ga til oss rundt deg. Du har inspirert til å ha omtanke for alle mennesker rundt oss på tvers av bakgrunn og forskjeller. Vi er utrolig takknemlige for at du alltid var der – uansett hva vi trengte, skriver de.

– Håpet på et mirakel

Videre heter det at familien håpet at de to ville bli funnet i live helt til det siste.

– Vi håpet til det siste på at et mirakel ville gi dem tilbake til oss. Vi skulle så gjerne gitt dem bare én klem til! skriver de.

Samtidig ønsker familien å takke for all støtten de har fått i uken som er gått.

– Vi kan ikke få takket nok for all støtte vi har fått og fortsatt mottar. Oppfølgingen fra kriseteamet og politiet har vært til stor hjelp. Alle hilsener og kondolanser fra kjente og ukjente gir oss motivasjon til å holde sammen og være sterke, skriver de.

Videre ønsker familien å sende sine kondolanser til de andre som har mistet sine kjære.

– Samtidig oppfordrer vi letemannskapene til å fortsette letingen til alle savnede er funnet. Vi vet hvor viktig en avklaring er.

Familien sier de nå starter på en lang sorgprosess, og at de trenger ro til å bearbeide alle inntrykkene fra de siste dagene.

Syv personer er funnet omkommet etter det dramatiske kvikkleire-skredet. Nødetatene jobber fremdeles for å finne de siste tre som er savnet.

Relatert