TIKTOK: Moldenser Kristoffer Bringslid (24) gjør det stort på kinesiske TikTok med milliarder av visninger.
TIKTOK: Moldenser Kristoffer Bringslid (24) gjør det stort på kinesiske TikTok med milliarder av visninger. Foto: Sorosh Sadat / TV 2

Kristoffer Bringslid (24) er kanskje Norges største ukjente kjendis

MOLDE (TV 2) Den unge moldenseren har flere følgere på TikTok enn Kygo, Martin Ødegaard, Aurora, Alan Walker og Sigrid har på Instagram - til sammen.

– Det er ganske surrealistisk at det sitter hundrevis av millioner av mennesker i Kina og ser på videoene mine, forteller Kristoffer Bringslid (24) til TV 2.

Det som skulle bli en kort tur til Kina, endte opp med å bli et langvarig opphold for den unge moldenseren. Han lærte seg det kinesiske språket, kulturen og fikk seg kjæreste. I fjor måtte imidlertid 24-åringen tilbake til Bergen for å bli ferdig med studiene, men så kom pandemien.

Han flyttet dermed hjem igjen til Molde og fikk mye fritid.

– Plutselig ble Molde en knøttliten by med fjord og fjell. Alt var annerledes fra Kina. Jeg tenkte at dette må jeg få delt med vennene mine i Kina, forteller han.

TIKTOK OG KUAISHOU: Den mest sette videoen er når pappa Tore Bringslid spiser bønnespirer.
TIKTOK OG KUAISHOU: Den mest sette videoen er når pappa Tore Bringslid spiser bønnespirer. Foto: Sorosh Sadat / TV 2

Kristoffer begynte å dele videoer på kinesiske TikTok og Kuaishou. Det skulle plutselig ta en helomvending.

Milliarder av visninger

På kort tid begynte stadig flere mennesker i Kina å se videoene til 24-åringen. I dag har han over 20 millioner følgere og visningstallene er oppe i milliarder.

Kristoffer Bringslid er kanskje Norges største ukjente kjendis.

– Jeg deler vanligvis videoer som viser kulturforskjellene mellom Norge og Kina. Meg og familien er faste gjengangere. Vi har rett og slett blitt en liten TikTok-gjeng i Molde. Også snakker vi kinesisk i videoene, selvfølgelig, forteller han.

Hele familien Bringslid er med på leken og får kinesisk opplæring av Kristoffer. Den mest sette videoen er når pappa Tore Bringslid spiser bønnespirer med 160 millioner visninger.

– Jeg syns det er ganske artig å være med, men 160 millioner visninger fordi jeg spiser bønnespirer? Det er ganske heftig, forteller Tore Bringslid.

BRINGSLID-FAMILIEN: Resten av familien har også fått sine egne TikTok-brukere. F.v: Jakob, Monika, Kristoffer, Anders og Tore
BRINGSLID-FAMILIEN: Resten av familien har også fått sine egne TikTok-brukere. F.v: Jakob, Monika, Kristoffer, Anders og Tore Foto: Sorosh Sadat / TV 2

Kristoffer er blitt så populær at selv familien har fått kjenne på det kinesiske rampelyset. Mellombror Anders Bringslid har selv sin egen TikTok-bruker med en halv million følgere.

– Tjener dere penger på dette?

– Ja, men vi startet med dette for ikke så veldig lenge siden. For meg er det viktigst å lage så kule videoer som mulig, men vi ønsker jo samtidig å være en inngangsport til norske og kinesiske selskaper som ønsker å markedsføre seg.

Flytter til Kina

Zhao Shouhui er professor i kinesisk språk og kultur ved universitetet i Bergen. Han forteller at kinesere er svært nysgjerrige på Norge og norsk kultur - fordi det er så annerledes og langt unna.

På spørsmål om hvorfor millioner av kinesere er interessert i den lille familien fra Molde, svarer han:

Professor Zhao Shouhui og sønnen har fulgt med på Kristoffer Bringslid over tid.
Professor Zhao Shouhui og sønnen har fulgt med på Kristoffer Bringslid over tid. Foto: Robert Reinlund / TV 2

– Kinesere liker når utlendinger er positive til kinesiske ting - og spesielt kinesisk mat. Også er det ekstra gøy at han og familien i tillegg snakker språket. De er jo veldig morsomme, forteller han.

Kristoffer har foreløpig ikke fått kjenne på det kinesiske rampelyset i virkeligheten, men snart skal han flytte tilbake til Kina. Og familien Bringslid skal komme på besøk når koronaen er over.

– Det blir veldig bra. Jeg gleder meg, avslutter han.

Relatert