Det foregikk tirsdag kveld kriminaltekniske undersøkelser på stedet etter at en kvinne er siktet for drap på samboeren.
Det foregikk tirsdag kveld kriminaltekniske undersøkelser på stedet etter at en kvinne er siktet for drap på samboeren. Foto: tips@tv2.no

Kvinne siktet for drap på samboer i Klepp

Kvinnens forsvarer reagerer veldig sterkt på at politiet har gått ut med detaljerte opplysninger fra etterforskningen.

Etter obduksjon av en mann som ble funnet død i en bolig i Klepp kommune 26. desember, har politiet siktet samboeren for drap, opplyser Sørvest politidistrikt.

Ifølge politiet er både fornærmede og siktede, som er i 40-årene, kjent for politiet fra andre forhold. Den siktede kvinnen ble avhørt tirsdag kveld, og skal i nye avhør onsdag morgen.

Siktede meldte fra til AMK

Politiadvokat Christine Kleppa sier til TV 2 at det ikke var grunnlag for å mistenke den siktede kvinnen før obduksjonsrapporten fra patologisk avdeling ved Stavanger universitetssykehus forelå.

Christine Kleppa, påtalejurist ved Sørvest politidistrikt.
Christine Kleppa, påtalejurist ved Sørvest politidistrikt. Foto: Gunnar Ringen Johansen/TV 2

Det var siktede selv som meldte fra til AMK om dødsfallet – og at AMK meldte videre til politiet. Kleppa vil ikke svare på om de to, som var samboere i flere år, tilhørte et belastet miljø.

Det er ukjent om det var andre til stede da dødsfallet inntraff.

– Ikke oss bekjent. Det vil etterforskningen gi svar på. Vi vil avhøre personer i deres omgangskrets, i tillegg til personer de hadde kontakt med kort tid før dødsfallet, sier Kleppa.

Flere hypoteser

– Vi ønsker av etterforskningsmessige hensyn ikke å kommentere detaljene i rapporten, men undersøkelsene av avdøde viser funn som kan tyde på at mannen ble drept, sier politiadvokaten.

Krimteknikere fra politiet jobber på stedet.
Krimteknikere fra politiet jobber på stedet. Foto: Carina Johansen/NTB

Kriminalteknikere var tirsdag kveld på stedet, og boligen der den avdøde ble funnet er avsperret.

– Vi er svært tidlig i etterforskningen og det gjenstår mye arbeid. Vitner skal avhøres i prioritert rekkefølge og mobildata skal gjennomgås. Vi arbeider etter flere hypoteser om hva som kan ha skjedd, sier politiadvokat Christine Kleppa til TV 2.

Forsvarer reagerer

Den siktede kvinnens forsvarer Odd Rune Torstrup sier at hans klient er siktet for drap, men at hun ikke erkjenner straffskyld for det som har skjedd. Han opplever kvinnen som samarbeidsvillig for politiet.

Advokat Odd Rune Torstrup.
Advokat Odd Rune Torstrup. Foto: Gunnar Ringen Johansen / TV 2

– Jeg reagerer veldig sterkt på at politiet allerede har gått ut med detaljerte opplysninger fra etterforskningen, men jeg vil ikke gå i den samme fellen, sier forsvareren.

Han viser til at politiet har uttalt seg om den foreløpige obduksjonsrapporten, som sier at funn på stedet tyder på drap.

– Dette er opplysninger som min klient ikke er kjent med. Jeg er heller ikke kjent med innholdet, og media skulle selvfølgelig ikke vært orientert om dette før siktede og før forsvarer. Det er uprofesjonelt og dårlig, sier Torstrup til TV 2.

Han mener dette er ytterst stigmatiserende for hans klient, og regner med å få sjekket kvinnen ut av saken relativt raskt.

– Hun føler seg trygg på at hun vil bli renvasket. Om hun blir fengslet eller ikke, vil dagene fremover vise, sier advokat Odd Rune Torstrup.

En kriminaltekniker på stedet tirsdag kveld.
En kriminaltekniker på stedet tirsdag kveld. Foto: tips@tv2.no