Norsk jubel etter brexit-avtale

Både statsminister Erna Solberg og NHO er lettet over nyheten om at EU og Storbritannia er blitt enige om en handelsavtale.

FORNØYD: Statsminister Erna Solberg (H) mener det er gode nyheter for både Storbritannia, EU og Norge etter at partene har blitt enige om en brexitavtale. Foto: Jil Yngland
FORNØYD: Statsminister Erna Solberg (H) mener det er gode nyheter for både Storbritannia, EU og Norge etter at partene har blitt enige om en brexitavtale. Foto: Jil Yngland

På julaften ble EU og Storbritannia enige om en handelsavtale etter brexit. Både britiske myndigheter og EU har uttalt at de er storfornøyd med avtalen.

At avtalen er i boks synes også NHO-sjefen er en god nyhet:

– Det er svært bra at EU og Storbritannia endelig har blitt enige om en handelsavtale. Det hindrer en større økonomisk krise og gir forutsigbarhet for bedriftene om kjørereglene for handelen mellom EU og Storbritannia, sier Ole Erik Almlid.

– Viktig for oss

Han legger til at Storbritannia er Norges største mottaker av eksport.

– Det er viktig for oss at det går bra med britisk økonomi. Storbritannia er hardt rammet av korona og en «no-deal» med EU ville forsterket den økonomiske nedturen, understreker Almlid.

Statsminister Erna Solberg (H) mener brexitavtalen mellom EU og Storbritannia vil gi forutsigbarhet også for Norge.

Ny situasjon også for Norge

– Jeg vil gratulere Storbritannia og EU med å ha blitt enige om en avtale for sitt fremtidige forhold. Dette er gode nyheter for Storbritannia, EU og Norge. En avtale vil gi forutsigbarhet for alle, også oss, sier statsminister Erna Solberg (H).

– Nå må avtalen gjennom de formelle prosedyrene i Storbritannia og EU. Norge har på plass ordninger, enten midlertidige eller permanente, på en rekke områder, og er godt rustet for det som vil være en ny situasjon også for norske bedrifter og borgere, fortsetter Solberg.