Politiet løsnet flere skudd – mann døde på sykehus

Politiet rykket mandag kveld ut etter meldinger om ordensforstyrrelser i en leilighet i Bergen. Kort tid etter politiets ankomst, avfyrte de flere skudd, ifølge politimesteren.

Mandag kveld klokken 21.57 ble politiet kontaktet av AMK som hadde blitt oppringt angående ordensforstyrrelser i en leilighet i Ibsens gate i Bergen.

Politiet rykket ut med flere bevæpnede patruljer, og i forbindelse med oppdraget løsnet politiet skudd.

En mann i slutten av 30-årene ble fraktet til Haukeland universitetssykehus med skuddskader. Vedkommende ble erklært død på sykehuset klokken 00.58 natt til tirsdag. De pårørende er varslet.

Politiet har forklart at de bevæpnet seg på grunn av «situasjonen og innhentede opplysninger». Før politiet ankom, ble det observert flammer på innsiden av leiligheten.

Spesialenheten for politisaker etterforsker hendelsen.

Oppstod raskt en situasjon

Tirsdag ettermiddag holdt politimester Kaare Songstad i Vest politidistrikt en pressekonferanse om det som skjedde.

– Det var på det rene at det var flere personer i leilighetsbygget, og politiet rykket ut med flere patruljer. Ut fra situasjonen som forelå og innhentede opplysninger ble det gitt særskilt bevæpning til våre mannskaper, sier Songstad.

Politimester Kaare Songstad. Foto: Chris Ronald Hermansen / TV 2
Politimester Kaare Songstad. Foto: Chris Ronald Hermansen / TV 2

Politiet rykket ut med flere ordinære politipatruljer og én patrulje fra Utrykningsenheten. Songstad sier det oppstod en situasjon relativt kort tid etter at politiet ankom stedet.

– Situasjonen medfører at det blir løsnet skudd fra politiet. Klokken er da 22.35, sier Songstad.

– Ble det avfyrt skudd mot politiet?

– Jeg har ikke fått inntrykk av at det ble benyttet skytevåpen andre veien. Jeg har fått opplyst at det er snakk om en kniv. Noe mer vet jeg ikke om detaljene rundt det.

– Trist

Etter det politimesteren forstår, skal det ha blitt løsnet flere skudd fra politiets side. Skuddene skal ha blitt avfyrt innendørs.

– Spesialenheten ble rutinemessig varslet, og de startet sin etterforskning i natt. De avhører både mannskap fra politiet og vitner, sier Songstad.

Han betegner saken som tragisk.

– Jeg vil på vegne av politiet uttrykke vår medfølelse til de etterlatte i denne saken. Det er forferdelig trist at noen dør som følge av noe politiet gjør, men vi vet at dette kan skje innimellom.

Spesialenheten skal nærmere vurdere politiets aksjon og beslutninger underveis, og politimesteren vil derfor ikke gå nærmere inn på hendelsesforløpet.

Søker svar

Kjetil Ottesen er bistandsadvokaten til den etterlatte familien.

– Jeg har nettopp snakket med familien. De er i dyp sorg over hva som har hendt. Nå sitter de med et ønske om å få et klart svar på hvordan noe slikt kunne skje, sier Ottesen til TV 2.

Videre sier han at familien ønsker fred og ro til å håndtere sorgen.

– Håpet er at Spesialenheten etterforsker saken bredt og grundig i tiden fremover. Jeg venter nå på å motta dokumenter og informasjon fra politiet om nattens hendelser, sier han.