Gutt (13) kritisk skadd etter påkjørsel i Oslo – person i 30-årene pågrepet

En 13 år gammel gutt er kritisk skadd etter å ha blitt påkjørt. Bilføreren stakk av fra stedet og ble pågrepet natt til fredag.

Politiet har natt til fredag pågrepet en person i forbindelse med påkjørselen.

– Vi har pågrepet en person i 30-årene, og en bil er beslaglagt for kriminaltekniske undersøkelser, opplyser kriminalvakt Anne Tveit i Oslo til TV 2 klokken 05.20 fredag morgen.

Politiet understreker at de fremdeles er tidlig i etterforskningen, men bekrefter at den pågrepne er mistenkt for å ha kjørt over den 13 år gamle gutten for så å ha stukket av fra stedet.

– Denne pågripelsen var et resultat av godt politiarbeid, legger Tveit til. Den pågrepne har foreløpig ikke blitt avhørt. Det er uklart om vedkommende er kjent for politiet fra tidligere.

Gutten ble torsdag kveld betegnet som kritisk skadd, og det foreligger foreløpig ingen oppdatering på 13-åringens helsetilstand.

Stakk fra stedet

Politiet ble varslet om ulykken ved Haugenstua i Oslo klokken 19 torsdag kveld.

– Vi fikk melding fra AMK om at en fotgjenger hadde blitt påkjørt av to biler. Vitner har forklart at det kom en sort bil, trolig en BMW SUV, i høy hastighet og kjørte på personen. Deretter stakk bilen av, sa Scott etter ulykken.

– Fotgjengeren ble slengt opp i luften og deretter truffet av en annen bil. Vedkommende er kritisk skadd og ble kjørt i ambulanse til Ullevål, sa operasjonslederen videre.

Politiet opplyser at den skadde er en 13 år gammel gutt. Det ble utført hjerte- og lungeredning på stedet.

ÅSTED: Politiet gjør undersøkelser på stedet etter ulykken. Foto: Jil Yngland / NTB
ÅSTED: Politiet gjør undersøkelser på stedet etter ulykken. Foto: Jil Yngland / NTB

Mye ressurser

Politiet forteller at guttens pårørende er varslet.

– Vi har varslet foreldrene, som er på vei til sykehuset. Det var også noen mindreårige vitner til hendelsen, så vi har koblet inn kommunen slik at disse blir ivaretatt, sa Scott.

POLITIET: Steinar Bjerke er innsatsleder på stedet. Foto: Jil Yngland / NTB
POLITIET: Steinar Bjerke er innsatsleder på stedet. Foto: Jil Yngland / NTB

Tilbakemeldingen fra Ullevål er at gutten hasteopereres.

Føreren av den andre bilen ble avhørt på stedet.

Politiet søkte samtidig med mye ressurser etter føreren av den første bilen.

– Dette er en svært alvorlig hendelse og vi har mye ressurser i søk i området. Vi oppfordrer føreren på det sterkeste til å melde seg, sa Scott.

Relatert