DUGG: At brillene blir fulle av dugg når man bruker munnbind, er et kjent problem. Et enkelt triks kan løse problemet.
DUGG: At brillene blir fulle av dugg når man bruker munnbind, er et kjent problem. Et enkelt triks kan løse problemet. Foto: Illustrasjonsfoto/Stella Pictures

Daniels munnbind-triks går viralt: Slik slipper du dugg på brillene

Nevrokirurgen skulle bare gi følgerne sine et «life hack». Etter at Twitter-dronning Chrissy Teigen snappet det opp, spres det som ild i tørt gress.

Den verdensomspennende koronapandemien har ført til at mange bruker munnbind når de oppholder seg på offentlige steder.

Selv om ekspertene har utpekt munnbind, håndsprit og avstand som de mest effektive våpnene mot covid-19, er det er ikke like enkelt for alle å bruke munnbindet.

UKLART: Brillene til J. Christopher Mihm, direktør for USAs riksrevisjon, dugger under en høring i Capitol Hill i september.
UKLART: Brillene til J. Christopher Mihm, direktør for USAs riksrevisjon, dugger under en høring i Capitol Hill i september. Foto: AP

Mange brillebrukere er lei av at brillene dugger så fort de tar på seg munnbind.

Nå deler den amerikanske nevrokirurgen Daniel M. Heiferman et enkelt triks for å unngå problemet.

Alt du trenger for å se litt klarere, er et lite plaster.

Tar fyr på nett

Trikset spres som ild i tørt gress, og er omtalt av blant annet Business Insider, Cosmopolitan, Health og Insider.

Etter at Twitter-celebritet og superstjerne Chrissy Teigen (35) delte Heifermans triks, og ikke minst etter at det havnet på forsiden av Reddit, har det tatt helt av.

– Jeg har brukt trikset i lang tid, i mange år, sier nevrokirurgen til Health.

På Twitter har han lagt ut et bilde av seg selv hvor han har tatt et plaster over neseryggen for å unngå at luft fra nesa siver opp.

«Hvis du har problemer med at brillene dine dugger, eller at masken faller ned under nesa, kan et enkelt plaster gjøre underverker. Jeg lærte det i operasjonssalen. Del gjerne. Det kan kanskje redde liv!,» skriver han.

Heifermans triks blir delt hyppig på Twitter, og i kommentarfeltet skriver han at han er glad for responsen.

«Å bruke kraften sosiale medier har kan føre til flotte ting! #BrukEnMaske,» skriver nevrokirurgen, som har base i Memphis i Tennessee.

I skrivende stund er trikset hans delt nærmere 80.000 ganger og likt 180.000 ganger.

Tatt på senga

Til Health sier han at han ble overrasket da han skjønte at innlegget hans hadde gått viralt.

– Det er veldig overraskende og uventet, men jeg er så glad for at det får folk til å tenke på å bruke masker, og å bruke dem skikkelig.

Til Business Insider sier Heiferman at hans mål er å hjelpe mennesker som kan ha problemer med å bruke munnbind, som for eksempel brillebrukere.

– Mitt håp er at jeg kan hjelpe de som har problemer med å bruke munnbind, og å bruke dem ordentlig. Det er utrolig at jeg har fått delt dette med verden, sier han.