KONGEHUSET: Fra fredag av vil kongeparet være tilbake på jobb etter en periode i karantene.
KONGEHUSET: Fra fredag av vil kongeparet være tilbake på jobb etter en periode i karantene. Foto: Erik Edland, Tv2

Kongeparet tilbake fra karantene

Kong Harald og Dronning Sonja er etter en periode i koronakarantene nå tilbake. Begge testet negativt for koronaviruset.

I en pressemelding opplyser Det Norske Kongehus om at Hans Majestet Kong Harald og Hennes Majestet Dronning Sonja er tilbake fra karantene. De har sittet i karantene på Bygdøy Kongsgård siden torsdag forrige uke.

– Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen er ute av karantene og tilbake i offisielt virke fra fredag, heter det i pressemeldingen.

Torsdag forrige uke testet en ansatt ved Det kongelige hoff positivt for korona. Siden kongeparet hadde vært i nærkontakt med vedkommende ble de umiddelbart satt i karantene. Kongen måtte derfor blant annet lede i statsråd via telefon.

– Kongeparet er symptomfrie. 14 medarbeidere ved Det kongelige hoff er også i karantene, skrev Kongehuset torsdag forrige uke.

Torsdag denne uken skriver de i at det ikke er påvist smitte hos noen andre ved Slottet annet enn denne ansatte som testet positivt forrige uke.

– Alle medarbeiderne ved Slottet som ble satt i karantene har også testet negativt og er på vei tilbake på jobb, skriver kongehuset.

Saken oppdateres.