Sidney Powell, her fotografert under Trump-kampanjens pressekonferanse torsdag, jobber ikke for presidenten, heter det i en uttalelse fra blant annet Rudy Giuliani (til venstre)
Sidney Powell, her fotografert under Trump-kampanjens pressekonferanse torsdag, jobber ikke for presidenten, heter det i en uttalelse fra blant annet Rudy Giuliani (til venstre) Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB

Trump-teamet tar avstand fra advokat som fremmet påstander om valgfusk

Trump-kampanjen sier at advokaten Sidney Powell, som på en pressekonferanse i Trump-regi fremmet påstander om utbredt valgfusk, ikke jobber for presidenten.

Sidney Power arbeider som advokat på egen hånd og er ikke en del av advokat-teamet til Trump-kampanjen, sier Rudy Giuliani og Jenna Ellis, som begge jobber for presidenten, i en uttalelse gjengitt av Reuters.

Uttalelsen kommer dagen etter at en føderal dommer avviste et søksmål fra Trump-kampanjen som forsøkte å stanse godkjenningen av valgresultatet i Pennsylvania.

Rudy Giuliani under en pressekonforanse på torsdag.
Rudy Giuliani under en pressekonforanse på torsdag. Foto: Jonathan Ernst / Reuters

Avviste påstand

I en skarp kjennelse avviste dommeren fullstendig påstanden om utbredt juks med forhåndsstemmer.

Trump refererte til Powell som en av sine advokater i en Twitter-melding 14. november.

Hun deltok også under en halvannen time lang pressekonferanse torsdag der Giuliani og andre medlemmer av Trumps team av advokater fremmet påstander om at finansmannen George Soros, regjeringen i Kina og den avdøde diktatoren i Venezuela, Hugo Chávez, hadde rottet seg sammen med «skurker» blant Demokratene for å få Joe Biden valgt.

«Nasjonal flause»

Demokrater og noen republikanere har beskyldt Trump for å undergrave påliteligheten til det amerikanske valgsystemet og delegitimere Bidens seier gjennom falske anklager om valgfusk, deriblant republikaneren Chris Christie.

Republikaneren Chris Christie beskriver Trumps uttalelser om valgfusk som en nasjonal flause.
Republikaneren Chris Christie beskriver Trumps uttalelser om valgfusk som en nasjonal flause. Foto: Julio Cortez

I går beskrev han president Donald Trumps forsøk på å endre utfallet av valget som en «nasjonal flause» og ber Trump erkjenne nederlaget.

– Jeg har vært en av presidentens støttespillere. Jeg har stemt på ham to ganger. Men valg har konsekvenser, og vi kan ikke fortsette å late som at det skjedde noe her som ikke skjedde, sa Christie, som har vært en nær alliert av presidenten.

(©NTB / TV2)

Relatert