Høyres Mudassar Kapur og Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug sliter med å bli enige om neste års statsbudsjett. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Høyres Mudassar Kapur og Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug sliter med å bli enige om neste års statsbudsjett. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Har tatt pause i budsjettforhandlingene

Partilederne i Høyre, Venstre og KrF fortsetter budsjettforhandlingene med Frp søndag.

Regjeringspartiene Høyre, Venstre og KrF fortsatte forhandlingene med Frp om statsbudsjettet klokken 17 lørdag ettermiddag, men det varte ikke lenge.

Partiene tok pause i budsjettforhandlingene lørdag ettermiddag. Partilederne møtes tidligst søndag for videre forhandlinger.

– Nå er det noen spørsmål som gjenstår, som vi i regjeringspartiene har varslet Frp om at vi mener bør tas på partiledernivå, slik at forhandlingene fortsetter der, sier finanspolitisk talsperson Mudassar Kapur i Høyre.

Han vil ikke gå inn på hvilke spørsmål det dreier seg om.

– Men vi er samstemte om at det er en riktig beslutning og vi er også samstemte om at alle vi som sitter i finansfraksjonene for både regjeringspartiene og Frp, skal bistå og bidra konstruktiv inn i det arbeidet i dagene som kommer, sier han.

Forhandlingene er nå godt på overtid. Regjeringspartiene hadde frist til lørdag klokken 10 med å legge inn sine merknader og tall i finansinnstillingen, en frist som altså ble brutt.

Partiene har endelig frist til å avgi finansinnstillingen fredag 27. november, mens finansdebatten i Stortinget skal holdes 3. desember.

Relatert