VÆR: Slik så det ut på strekningen mellom Voss og Bergen, torsdag ettermiddag. Det har oppstått trafikale problemer flere andre steder i landet i forbindelse med været. Foto: Ivar Lid Riise/ TV 2
VÆR: Slik så det ut på strekningen mellom Voss og Bergen, torsdag ettermiddag. Det har oppstått trafikale problemer flere andre steder i landet i forbindelse med været. Foto: Ivar Lid Riise/ TV 2

Snøvær fører til trafikkaos flere steder i landet

Vær og vind fører til glatte veier og utforkjøringer.

– Det har vært en travel dag for politiet, men slik er det ofte når vinterens første snø kommer, sier operasjonsleder i Trøndelag, Trond Volden.

De siste timene har politiet i Trøndelag skrevet om at vogntog har stått fast på glatte veier ved fem ulike steder i fylket.

– Det har vært utfordrende fra i går av, og det vedvarer. En god del snø og 0 grader fører til glatte veier. Heldigvis har det ikke vært noen alvorlige personskader som følge av trafikkproblemene, sier Volden.

Biler av veien i Vestvågøy

Politiet i Nordland skriver at en glatt fylkesvei 815 i Vestvågøy, kombinert med mye vind, fører til trafikkproblemer også der.

– Det er kanskje ikke den mest trafikkerte veien i Norge, men vi har fått flere meldinger om biler som ligger i grøfta der. Bilberger er på vei, sier operasjonsleder Kenneth Magnussen.

Vogntog med problemer i Rogaland

I Stord i Rogaland er det ene feltet på E39 ved Jetnavik stengt etter at det har samlet seg snø i veibanen. Uværet har ført til trafikale problemer flere andre steder i fylket.

Mellom Ølen og Etne på E134 har et vogntog sklidd av veien. Veiene i området er ifølge politiet glatte. Det har også oppstått kø i begge retninger i forbindelse med at vogntoget kjørte av veien.

I Sirdal i Agder har høy vannføring i Sira- og Kvinavassdragene ført til at en bru, som fører til hyttefeltet Furuåsen, er fullstendig oversvømt. Det skriver Stavanger Aftenblad.

Vogntog veltet i Innlandet

På E6 ved Dombås i Innlandet veltet et vogntog, torsdag ettermiddag. Klokka 18.49 skriver Vegtrafikksentralen at vogntoget fortsatt ikke er ryddet av veien, og at fartsgrensen på veien er satt ned til 50 km/t i påvente av bergingen.

Vogntoget ligger utenfor veien.

Vegtrafikksentralen skriver videre at det snør tett i området, hvilket skaper dårlige kjøreforhold.