SPØKELSESFLYPLASS: Trafikktallene for Oslo Lufthavn Gardermoen fra forrige uke viser en nedgang på 86 prosent, sammenlignet med tilsvarende uke i fjor.
SPØKELSESFLYPLASS: Trafikktallene for Oslo Lufthavn Gardermoen fra forrige uke viser en nedgang på 86 prosent, sammenlignet med tilsvarende uke i fjor. Foto: Terje Pedersen/ NTB

Stenger ned store deler av Oslo Lufthavn

Store deler av Oslo lufthavn Gardermoen stenges på grunn av pandemien. Antall passasjerer har falt dramatisk.

Avinor har ifølge NRK besluttet å stenge Pir Nord, som omfatter både innenlands- og utenlandstrafikken, og hele den østre delen av avgangshallen. Stengingen skal skje «i løpet av kort tid».

Årsaken til stengningen er et kraftig fall i passasjertallet som følge av pandemien. Nedstengningen skjer for å spare kostnader på strøm, rengjøring og vedlikehold.

– I en tid som dette er det jo trist å være lufthavndirektør på Oslo Lufthavn. Vi lever jo av kunder, passasjerer og flyselskaper, og at de ikke er her på flyplassen er veldig trist, sier lufthavndirektør, Stine Ramstad Westby til NRK.

Trafikktallene fra forrige uke viser en nedgang i antall passasjerer på med 86 prosent, sammenlignet med tilsvarende uke i 2019 ved Oslo Lufthavn Gardermoen.

Ramstad Westby sier at deres oppdaterte trafikkscenarioer viste at det er helt nødvendig å gjøre disse grepene nå.

Mens nedgangen i antall passasjerer har hatt en nedgang på 86 prosent, har antall flybevegelser gått ned med 60 prosent.

I oktober ble det besluttet at Oslo lufthavn skal operere på én rullebane frem til sommeren 2021.

Relatert