SMITTE: Siste døgn ble det registrert 105 nye smittetilfeller i hovedstaden.
SMITTE: Siste døgn ble det registrert 105 nye smittetilfeller i hovedstaden. Foto: Thomas Evensen / TV 2

105 nye smittetilfeller i Oslo – kaller inn til pressekonferanse

Det er registrert 105 nye smittetilfeller i Oslo siste døgn. Nå kan ungdomsskolene bli røde.

Søndagens registrerte smittetall er lavere enn det som ble meldt i helgen. Lørdag ble det registrert 179 nye smittetilfeller i Oslo, mens tallet fredag var 218 nye smittetilfeller.

Samme dag i forrige uke ble det registrert 124 nye smittetilfeller.

Selv om smitten er lavere enn de foregående dagene betyr ikke det nødvendigvis at det er nedgang i smitten. Det kan også skyldes en forsinkelse i rapporteringen.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har kalt inn til pressekonferanse klokken 15 mandag for å orientere om koronasituasjonen.

Ungdomsskolene kan bli røde

Flere medier melder at det kan bli innført rødt smittevernnivå på ungdomsskolene i Oslo.

VG skriver at de får opplyst fra flere ulike hold at byrådet har vurdert om det skal innføres rødt nivå i ungdomsskolen.

Foreldre i Oslo fikk mandag beskjed om at ungdomsskolene i hovedstaden kan gå til rødt smittevernnivå fra tirsdag, skriver Utdanningsnytt. På én skole sendes elevene tidligere hjem for at skolen skal få forberedt seg.

Delers inn i kohorter

Ifølge nettstedet vil elevene få ny timeplan dersom det går til rødt smittevernnivå.

Rødt nivå innebærer blant annet at barna må deles inn i mindre kohorter og at kontakt mellom dem skal unngås. Man skal også forsøke å ha en meters avstand mellom elever og ansatte.

Pressekontakten i kommunen vil ikke kommentere hvor vidt det planlegges å innføre nye tiltak.

Fra natt til tirsdag i forrige uke innførte byrådsledelsen sosial nedstengning i Oslo. Blant de nye tiltakene var full skjenkestopp og stans i breddeidretten for voksne.

Relatert