KRISETIDER: Norwegian frykter for sin fremtid etter at det ble kjent at de ikkeer inkludert i den åttende krisepakken fra regjeringen.
KRISETIDER: Norwegian frykter for sin fremtid etter at det ble kjent at de ikkeer inkludert i den åttende krisepakken fra regjeringen. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB

Krisemøte for å redde norsk luftfart

Mandag vil Parat møte regjeringen for å diskutere hvordan de kan redde norske flyselskap.

Det bekrefter kommunikasjonssjef i Parat, Trygve Bergsland. TV 2 erfarer at møte vil finne sted klokken 15.

Arbeidstakerorganisasjonen Parat har stor andel medlemmer i luftfartbransjen. Da det ble kjent denne uken at Norwegian ikke fikk ytterligere støtte i den nye krisepakken, ba de umiddelbart om et møte med samferdselsministeren og næringsministeren.

– Utgangspunktet for møtet er krisen norsk luftfart befinner seg i. Det gjelder Norwegian, men også Widerøe som har en krevende situasjon nå, sier Bergsland.

Mandag vil de holde møte med samferdeslminister Knut Arild Hareide (Krf). Bergsland sier de håper å få på plass et møte med næringsminister Iselin Nybø (V) senere i uken.

– Det vi vil diskutere er hvordan vi kan få til en krisepakke som gjør at disse selskapene kommer seg igjennom koronaen, sier kommunikasjonssjefen.

Mandag ble det kjent at flyselskapet Norwegian ikke får ekstra støtte fra regjeringen i den åttende krisepakken, slik de ba om. Næringsminister Nybø mener det ikke er forsvarlig å gi ytterligere støtte til flyselskapet.

– Jeg har ikke noe ønske om at det skal gå dårlig med Norwegian, men nå er det opp til selskapet selv - til eierne og kreditorene - å finne en løsning på dette. sier Nybø, som presiserer at staten ikke har noe eieransvar.

– Mange av flyselskapene i Europa har staten som eier,og de går inn med penger og hjelper. Vi er ikke eier i norske flyselskaper, så vi har valgt generelle ordninger som selskapene kan trekke på. Vi har gitt over 13 milliarder kroner til luftfarten, og vi vil fortsatt bruke penger blant annet til å kjøpe flyruter, sier Iselin Nybø.

Mandag formiddag møtte Norwegian-ledelsen pressen, og på spørsmål om hvor stor risikoen for konkurs nå er, svarte konsernsjef Schram at de ikke føler seg trygge.

– Jeg utelukker ingenting nå. Når det gjelder konkurs, permitteringer, oppsigelser. Jeg kan ikke utelukke noen scenarioer. Det er krevende, det er det ingen tvil om, sier Schram.

Relatert