SAKSØKTE: Den amerikanske skuespilleren Johnny Depp anker dommen der han tapte injuriesaken mot avisen The Sun.
SAKSØKTE: Den amerikanske skuespilleren Johnny Depp anker dommen der han tapte injuriesaken mot avisen The Sun. Foto: Daniel Leal-Olivas/NTB

Johnny Depp (57) anker injuriedom

Britisk tabloidavis omtalte 57-åringen som en «konemishandler».

Skuespilleren Johnny Depp anker dommen der han tapte mot den britiske tabloidavisa The Sun i en injuriesak.

Det bekrefter 57-åringen fredag ettermiddag. Anken ble varslet umiddelbart da dommen kom mandag.

Depp saksøkte avisen etter at et oppslag beskrev ham som en konemishandler med sinneproblemer. I retten i London i sommer avviste han selv anklagene.

57-åringen erkjente i retten at han noen ganger har utvist sinne med «destruktiv oppførsel», men understreket at det ikke betyr at han har et sinneproblem.

Motparten førte hans tidligere kone, Amber Heard (34), som vitne. Hun har anklaget eksmannen for å mishandlet henne og har sammenlignet ham med den dømte overgriperen Harvey Weinstein.

Depps forsvarer omtalte Heard som en notorisk løgner som har funnet på historier om mishandling.

Trekker seg

Depps tap i injuriesøksmålet førte til at han ble bedt om å trekke seg fra filmprosjektet «Fantastic Beasts», melder Sky News.

I en uttalelse filmstjernen har postet på Instagram, takker han sine støttespillere og sier at han vil bevise at anklagene er falske.

– Mitt liv og min karriere vil ikke bli definert av dette, skriver Depp.

Han spilte den onde trollmannen Grindelwald i de første filmene av serien. Filmselskapet Warner Bros. har også bekreftet avgangen.

Begge kunngjøringene kom i et Instagram-innlegg, der han også kritiserte rettsavgjørelsen.

– Den surrealistiske dommen fra retten i Storbritannia vil ikke endre min kamp for å fortelle sannheten, og jeg vil bekrefte at jeg anker.

(NTB/TV 2)

Relatert