IKKE MUNNKURV: Men munnbindet må være på plass når stortingsrepresentanter sitter i stortingssalen, har Stortinget bestemt. Det gjelder også statsråder som Olaug Bollestad (KrF) og Abid Raja (V).
IKKE MUNNKURV: Men munnbindet må være på plass når stortingsrepresentanter sitter i stortingssalen, har Stortinget bestemt. Det gjelder også statsråder som Olaug Bollestad (KrF) og Abid Raja (V). Foto: Stål Talsnes / TV 2

Skjerper munnbind-krav på Stortinget

Plexiglass var ikke nok. Nå må statsråder og stortingsrepresentanter også bruke munnbind når de sitter på sine plasser i stortingssalen.

I likhet med resten av samfunnet har også Stortinget skjerpet smittevernkravene de siste dagene.

Plexiglasset mellom representantene anses ikke tilstrekkelig. Glasset beskytter bare sideveis, og i salen er det mange av setene som er nærmere enn en meter foran og bak og også mellom dobbeltsetene, der det ikke er plexiglass.

Får snakke uten

Munnbindpåbudet gjelder ikke på talerstolen. Det betyr at representanter og statsråder kan ta av seg munnbindet når de har ordet.

OLJEFRITT: SVs Lars Haltbrekken (t.v.) hadde skaffet munnbind til hele stortingsgruppen med påskriften «Oljefritt Arktis.» Her sammen med Karin Andersen, Nicholas Wilkinson og Arne Nævra.
OLJEFRITT: SVs Lars Haltbrekken (t.v.) hadde skaffet munnbind til hele stortingsgruppen med påskriften «Oljefritt Arktis.» Her sammen med Karin Andersen, Nicholas Wilkinson og Arne Nævra. Foto: Stål Talsnes, TV 2

De fleste av representantene som møtte i onsdagens spørretime valgte nøytrale kirurgiske munnbind. Men noen valgte å være litt mer kreative.

Store deler av SVs gruppe stilte i sorte munnbind med påskriften «Oljefritt Arktis.»

TV 2 kunne også notere munnbind med partilogo, og logoen til favorittfotballaget Strømsgodset.

Relatert