HURTIGTESTER RUNDT HJØRNET: Helsedirektør Bjørn Guldvog informerte under onsdags pressekonferanse at hurtigtester for korona er like rundt hjørnet.
HURTIGTESTER RUNDT HJØRNET: Helsedirektør Bjørn Guldvog informerte under onsdags pressekonferanse at hurtigtester for korona er like rundt hjørnet. Foto: Terje Bendiksby

Hurtigtester for korona testes fra neste uke

Utprøvingen av de nye hurtigtestene som kan oppdage korona etter få minutter, starter mandag 2. november på Aker teststasjon i Oslo.

– Da vil vi få mer erfaringer med hvordan testene fungerer i forhold til dem vi bruker i dag, sa direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet til NTB under regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen onsdag.

Hurtigtestene vil gi prøvesvar i løpet av 15–20 minutter. De vil dermed også øke testkapasiteten betraktelig, opplyste Helsedirektoratet i en pressemelding 22. oktober.

Hurtigtestene kan også gi folk mulighet til å teste seg for korona i sitt eget hjem.

– På basis av utprøvingen, vil vi lage en plan for hvordan hurtigtestene skal brukes i ulike deler av helsetjenesten, og eventuelt om de kan brukes som en type hjemmetest, sa Guldvog.

– Dette er det ikke konkludert med enda, la helsedirektøren til.

(©NTB)